Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dubbellektion: Visning + Vad har hänt här?

Tre radbandspäror i en hand

Att vara arkeolog är som att vara detektiv! Med hjälp av riktiga fynd eller kopior av fynd får eleverna fundera kring hur man kan tolka arkeologiska lämningar. Vilket föremål hör hemma i bostadshuset, smedjan eller kyrkan? Här får eleverna gnugga geniknölarna tillsammans! Denna visning kan bokas med max 1 klass per besök.

Lös en historisk gåta genom att jobba som en arkeolog. Efter en grundläggande visning i utställningen Medeltida Liv delas klassen in i grupper som med hjälp av föremål och/eller bilder av fynd ska försöka samarbeta och klura ut vilka föremål som hör hemma var.

Syfte: Att skapa kännedom om vad historiska källor är, framför allt arkeologiska fynd, och hur de kan ge kunskap om det förflutna.

Tid: 2h +15 min paus.
Kostnad: gratis
När: Bokningsbar tisdagar, onsdagar och torsdagar
Hur många: max 30 elever. En vuxen medföljande per 10 barn. 
Var: I Labbet

Särskilda behov

Meddela om ni har elever i er klass med behov av bildstöd, möjlighet att gå undan när det blir för mycket, verbalisering, syntolkning eller annat. Då kan våra pedagoger förbereda och möta alla era elever på bästa sätt.

Ni kan läsa mer om Lödöse museums tillgänglighetsarbete genom att klicka här.

Bokning och kontakt

Bokningar

E-post: lodosemuseum@vgregion.se

Telefon: 010-441 43 83
Kontorstid: måndagar kl. 8.15-12.00

Museipedagoger

lodose.pedagoger@vgregion.se

 

 

 

Sök stöd till resan

Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.

Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

Senast uppdaterad: 2023-09-21 15:41