Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vad har hänt här?

Tre radbandspäror i en hand

Att vara arkeolog är som att vara detektiv! Med hjälp av spår från historien ska man försöka klura ut vad som har hänt på en plats. Har det varit ett bostadshus, en smedja eller ett skomakeri? Här får eleverna gnugga geniknölarna tillsammans! Denna visning kan bokas med max 2 klasser vid besöket.

Lös en historisk gåta genom att jobba som en arkeolog. Klassen delas in i grupper som med hjälp av föremål och/eller bilder av fynd ska försöka samarbeta och klura ut vad det är som har hänt på en plats.

Syfte: Att skapa kännedom om vad historiska källor är, framför allt arkeologiska fynd, och hur de kan ge kunskap om det förflutna.

Tid: 60 minuter
Kostnad: gratis
När: Bokningsbar från 1 april 2023,  tisdagar, onsdagar och torsdagar
Hur många: max 30 elever. En vuxen medföljande per 10 barn. 
Var: I Labbet

Om ni kommer med två klasser så går den väntande klassen som inte har lektion vår Väsenvandring utomhus och ser en kort film i vår hörsal.

Särskilda behov

Meddela om ni har elever i er klass med behov av bildstöd, möjlighet att gå undan när det blir för mycket, verbalisering, syntolkning eller annat. Då kan våra pedagoger förbereda och möta alla era elever på bästa sätt.

Ni kan läsa mer om Lödöse museums tillgänglighetsarbete genom att klicka här.

Bokning och kontakt

Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336

Sök stöd till resan

Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.

Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

Senast uppdaterad: 2023-03-22 11:19