Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att göra

Någon slår mynt med stämpel och hammare

Här hittar du vad som finns att göra på museet och lite andra tips!

Hösttips!

Historisk hjälm och en yxa med runinskription.

Upptäck medeltiden på Lödöse museum

Välkommen till platsen för en av Sveriges första och största medeltida städer! Genom utställningar och aktiviteter gör vi historien levande och tillgänglig för både vuxna och barn.

Hällristningar i Tanums världsarv.

Vitlycke museum och Tanums världsarv

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecenter i Tanums världsarv – ett område med omkring 600 hällristningsplatser. Här kan du gå med guide, eller vandra fritt mellan hällarna och tolka de unika ristningarna.

Barn tittar på mumie på Vänersborgs museum.

Upptäcktsresor i tid och rum på Vänersborgs museum

Välkommen till Sveriges äldsta museimiljö - ett British Museum i miniatyr! Här kan du följa spåren av 1800-talets upptäcktsresande bland egyptiska sarkofager, afrikanska fåglar, kinesiskt porslin, europeisk konst, nordiska djur och mineraler.

Vy över Forsviks bruk

Unik industrihistoria på Forsviks bruk

Välkommen att uppleva 600 år av industrihistoria på Forsviks bruk! Här finner du utställningar och aktiviteter för hela familjen på en plats med anor från medeltiden.

Den afrikanska elefanten på Göteborgs naturhistoriska museum

Göteborgs naturhistoriska museum

På Göteborgs naturhistoriska museum kan du upptäcka det mesta mellan himmel och jord. Missa inte världens största monterade blåval, den afrikanska elefanten och andra uppstoppade kändisar i våra utställningar. Välkommen!

Utställningslokal på Slöjd & Byggnadsvård på Nääs.

Slöjd & Byggnadsvård på Nääs

Välkommen till ett eldorado för dig som söker lust och inspiration med hållbara perspektiv! Hos Slöjd & Byggnadsvård på Nääs kan du botanisera i butiken och biblioteket, besöka spännande utställningar, delta i lärorika kurser och få goda råd om hantverk och tekniker.

Senast uppdaterad: 2021-09-08 15:35