Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För skola & förskola

En sländrissa från medeltiden

Kom närmare historien hos oss! Genom vår utställning Medeltida liv lär vi känna de medeltida Lödöseborna. Vad gjorde de på dagarna? Hur var det att vara barn under medeltiden? Med berättelser, föremål och inlevelse erbjuder vi visningar och program anpassade efter ålder och nivå. Vi hoppas besöket kan bli ett minne för livet - att se, hålla och känna på riktiga fynd som tillhört någon för 800 år sedan kan vara en hisnande upplevelse!

Pedagogisk grund

I utformandet av våra lektioner och visningar utgår vi från aktuella läroplaner för förskola, grundskola och särskola, samt interna styrdokument. Vi har alltid med oss barnrättsperspektivet och barnkonventionen som en självklar grund vid diskussioner om mänskliga rättigheter och barnens tillvaro förr och nu. Våra museipedagoger är utbildade inom arkeologi och historia med gedigen erfarenhet av såväl pedagogiskt arbete som fältarkeologi.

 

Bokning och kontakt

Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336

Pedagog
Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Telefon: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2021-10-26 08:51