Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skola & förskola

En sländrissa från medeltiden

Nu lanserar vi vårt nya skolprogram baserat på utställningarna Medeltida Liv och Labbet. Välkommen att boka in ditt skolbesök!

Kom närmare historien med oss på Lödöse museum! Genom våra utställningar lär vi oss om arkeologi, historia och medeltid. Vi bekantar oss med de medeltida Lödöseborna. Vad gjorde de på dagarna? Hur var det att vara barn under medeltiden? Med berättelser, föremål och inlevelse erbjuder vi visningar och program anpassade efter ålder och nivå. Vi hoppas att museibesöket ska  bli ett minne för livet. Att se, hålla och känna på riktiga fynd som tillhört någon för 800 år sedan kan vara en hisnande upplevelse.

Våra museipedagoger är utbildade arkeologer och historiker.

en medeltida barnsko i skonn står framför en vuxensko i skinn

Årskurs 1-3

Här finner du visningar och program anpassade efter årskurs 1-3.

en modell av en hamn. I bakgrunden syns ett barn suddigt.

Årskurs 4-6

Här finner du visningar och program anpassade efter årskurs 4-6.

Svartvit bild från gammal skola föreställande lärare och barn

Regionalt utbud

Här hittar du ett brett utbud av undervisningsmaterial hos andra regionägda museer.

Pedagogisk grund

I utformandet av våra lektioner och visningar utgår vi från aktuella läroplaner för förskola, grundskola och särskola, samt interna styrdokument. Vi har alltid med oss barnrättsperspektivet och barnkonventionen som en självklar grund vid diskussioner om mänskliga rättigheter och barnens tillvaro förr och nu. Våra museipedagoger är utbildade inom arkeologi och historia med gedigen erfarenhet av såväl pedagogiskt arbete som fältarkeologi.

 

Bokning och kontakt

Bokningar

E-post: lodosemuseum@vgregion.se

Telefon: 010-441 43 83
Kontorstid: måndagar kl. 8.15-12.00

Museipedagoger

lodose.pedagoger@vgregion.se

 

 

 

Senast uppdaterad: 2023-09-19 10:22