Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Besök oss

Barn går på styltor

Välkommen till Lödöse - en av Sveriges första städer! I hjärtat av Göta älvdalen, bara en dryg halvtimme norr om Göteborg, hittar ni detta museum som är en riktig medeltida pärla. Här finns det massor att upptäcka, lära sig och inspireras av. Upplev våra utställningar den spännande historien om Lödöse. Botanisera i den medeltidsinspirerade Örtagården som sommartid inbjuder till lugn och kontemplation i all sin prakt och väldoft. Eller varför inte ta en god kopp kaffe i vårt café innan du kikar runt i den välsorterade museibutiken. Den stora gräsytan på baksidan är perfekt för barn med spring i benen!

Glada människor fikar utomhus

Butik och café

I museets butik och café hittar du noga utvalda varor av hög kvalitet.

Tillgänglighet

För oss är det viktigt att alla som kommer hit får ett bra besök. Därför jobbar vi mot att bli så tillgängliga som vi bara kan! Vi arbetar hela tiden för att anpassa oss så att alla människor kan ta del av allas vårt kulturarv - var och en utifrån sina egna förutsättningar.

Öppettider

Måndag stängt
Tisdag, onsdag kl. 11-16
Torsdag kl. 11-19
Lördag, söndag kl. 11-16

Under vissa helgdagar råder avvikande öppettider. Läs mer här.

Adress och kontakt

Besöksadress: Museivägen 1
Postadress: Museivägen 1
463 71 Lödöse

Tfn: 010-441 43 80
E-post: lodosemuseum@vgregion.se

Hitta hit

Senast uppdaterad: 2024-01-15 08:28