Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En stad full av liv

närbild på en färglagd trämodell med en borg och små hus. I bakgrunden syns människor suddigt i medeltida kläder

Lödöse var en av de första städerna i Sverige under medeltiden. Här har kungar och drottningar huserat, likväl som Heliga Birgitta. Men det storslagna med Lödöse museum är inte de medeltida kändisarnas forna närvaro, utan alla de vardagsföremål som Lödöseborna lämnat efter sig. Hur såg deras liv ut? Kom så upptäcker vi det tillsammans!

Här erbjuder vi en interaktiv visning med stort utrymme för dialog och styrning efter elevernas intresse. Vi tar oss igenom hela utställningen och tillsammans får vi en översikt över medeltiden, staden och människorna som bodde i den. Vi använder oss av taktila föremål under visningen, såväl kopior som äkta fynd från medeltiden som barnen får hålla i. Tveka inte att höra av er om ni har önskemål om särskilda teman på er visning.

Tid: 60 minuter
Kostnad: gratis
När: tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 9, 10 eller 11.
Hur många: max 30 elever. En vuxen medföljande per 10 barn. 

Särskilda behov

Meddela om ni har elever i er klass med behov av bildstöd, möjlighet att gå undan när det blir för mycket, verbalisering, syntolkning eller annat. Då kan våra pedagoger förbereda och möta alla era elever på bästa sätt.

Ni kan läsa mer om Lödöse museums tillgänglighetsarbete genom att klicka här.

Bokning och kontakt

Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336

Sök stöd till resan

Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.

Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

Senast uppdaterad: 2022-04-26 13:56