Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om Marie och Liselotte

två kvinnor i medeltidskläder

Om Marie

Marie Schmidt har en examen i arkeologi, socialantropologi, medeltidsarkeologi och etnologi. Hon har ett stort intresse för olika tiders och kulturers matlagning, dans, musik och sagor. Marie har jobbat som museipedagog på Lödöse museum sedan 2003. Hon brinner för att alla ska kunna ta del av vår historia, oavsett vem man är.

 ”De bästa stunderna på jobbet är när man inser att man har förmedlat känslan av ’wow, vilken annorlunda värld det här föremålet tillverkades och användes i’, men samtidigt, ’så lika vi människor ändå är tvärs över tid och rum!”

Fotograf: Ian Schemper

Om Liselotte

Liselotte jobbar som pedagog och programansvarig på museet, men sysslar även med en del annat som sociala medier och hemsidan. Hon har en magisterexamen i arkeologi, och ett hjärta som bultar extra mycket för ull, textilt hantverk och människor, både förr och nu.

"Jag gillar det vardagliga och vill komma människan nära. Alla saker som finns i museet har tillhört någon - vilka var dessa människor? När man kan läsa meddelanden och namn som skrivits på en bit trä för nästan tusen år sedan, då får jag gåshud! Det är i det lilla som det storslagna gömmer sig, i alla fall för mig."

Fotograf: Ian Schemper
Senast uppdaterad: 2020-05-19 16:03