Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Särskilda behov eller önskemål?

För oss är det viktigt att alla som kommer hit får ett bra besök. Därför jobbar vi mot att bli så tillgängliga som vi bara kan! Vi arbetar hela tiden för att anpassa oss så att alla människor kan ta del av allas vårt kulturarv - var och en utifrån sina egna förutsättningar.

Allas rätt till kulturarv

Vi på Lödöse museum följer FN:s barnkonvention som säger att alla barn oavsett fysiskt eller psykiskt handikapp ska beredas möjlighet till rekreation som bidrar till barnets aktiva deltagande i samhället och till dess kulturella utveckling. Detta är något vi på Lödöse museum tycker är viktigt. Hit är du välkommen oavsett vilka förutsättningar du har!

Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Enligt Socialstyrelsen har ca 5 % av alla skolbarn adhd. Ca 1 % har någon annan form av npf-diagnos. Här kan också finnas ett stort mörkertal. Detta innebär att många barn som besöker kulturinstitutioner upplever miljön och kraven som ställs under ett vanligt musei- eller biblioteksbesök som övermäktiga. 

Specialkompetens finns i huset. Informera om era behov vid bokning av visning.

Välkommen på syntolkad visning!

Har du svårt att se och vill komma på visning? Inga problem! Med hjälp av taktila föremål, kopior av föremål, syntolkning och dofter upplever vi tillsammans utställningen Medeltida liv.

Övriga önskemål

Har ni andra önskemål om ett särskilt tema eller upplägg vid bokning av visning eller program, så tveka inte att höra av er till oss. 

Mer information: E-post: marie.schmidt@vgregion.se, Tfn: 010-441 43 85 eller 010-441 43 83.

 

Bokning och kontakt

Bokningar

E-post: lodosemuseum@vgregion.se

Telefon: 010-441 43 83
Kontorstid: måndagar kl. 8.15-12.00

Museipedagoger

lodose.pedagoger@vgregion.se

 

 

 

Senast uppdaterad: 2022-12-01 14:19