Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

På besök i medeltiden

En kvinna i medeltidskläder håller upp historiska föremål

Ska vi leka en lek? Ska vi leka att vi hälsar på i Lödöse förr i tiden? Vi på museet har läst på mycket om hur människorna levde då - vi kan ta er med genom staden och berätta om ni vill!

Välkomna till medeltiden! Det är annorlunda här än vad ni är vana vid. Kläderna ser annorlunda ut, man hälsar på ett annorlunda sätt – och hur betalar man om det inte finns pengar? Dessutom finns det vissa saker som vi idag skulle tycka är orättvisa. Pojkar och flickor har till exempel olika regler de behöver leva efter, och man fick inte jobba med vad man ville när man blev stor!

På ett lekfullt sätt upptäcker vi skillnader och likheter mellan vår tid och medeltiden i utställningen Medeltida Liv.

Syfte

Att skapa kännedom om olika levnadsförhållanden i Sverige under medeltiden. Genom historien kan museet bidra till att barnen utvecklar en förmåga att förstå och leva sig in i sina egna och andra människors villkor och värderingar i sin samtid.

Tid: Ca 30-40 minuter
Kostnad:
Gratis
När:
Bokningsbar tisdag, onsdag och torsdag.
Hur många: Funkar bäst för max 15 barn.
Var: Utställningen Medeltida Liv

 

 

 

Särskilda behov

Meddela om ni har elever i er klass med behov av bildstöd, möjlighet att gå undan när det blir för mycket, verbalisering, syntolkning eller annat. Då kan våra pedagoger förbereda och möta alla era elever på bästa sätt.

Ni kan läsa mer om Lödöse museums tillgänglighetsarbete genom att klicka här.

Bokning och kontakt

Bokningar

E-post: lodosemuseum@vgregion.se

Telefon: 010-441 43 83
Kontorstid: måndagar kl. 8.15-12.00

Museipedagoger

lodose.pedagoger@vgregion.se

 

 

 

Sök stöd till resan

Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.

Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

Senast uppdaterad: 2024-02-07 14:11