Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Den magiska cirkeln

barnhänder håller i en lite trähäst

När vi trummar hjärtats rytm med handen förflyttar vi oss till ”Sagornas och lägereldarnas tid”. Tillsammans sluter vi en cirkel där man kan möta människor som levde för länge sedan och figurer från sagans värld. Där finns draken Fafnir, hjälten Sigurd, smeden Regin och de vildsinta rövarna slitungarna som anföll Lödöse en tidig morgon på medeltiden. Genom taktila föremål, interaktiv dramalek härmar, mimar och upplever sagan tillsammans.

När vi trummar hjärtats rytm med handen förflyttar vi oss till ”Sagornas och lägereldarnas tid”. Där får vi höra olika sagor och berättelser om hjälten Sigurd som vill döda draken Fafnir för att kunna ta hans guldskatt. Man kan också få höra om nornorna - vilka var det och vad gjorde de? Och kanske kan det vara så att vi avslutar den magiska cirkeln med att alla blir dubbade till riddare!

Genom taktila föremål, interaktiv dramalek härmar, mimar och upplever vi berättelsen tillsammans.

Information

Tid: 20-25 minuter

Kostnad: 150 kr

När: onsdagar och torsdagar kl. 9, 10 eller 11.

Hur många: max 12 elever. 

Sök stöd till resan
Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.

Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

Bokning och kontakt

Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336

Pedagog
Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Telefon: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2021-09-08 14:11