Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Den magiska cirkeln

barnhänder håller i en lite trähäst

När vi trummar hjärtats rytm med handen förflyttar vi oss till ”Sagornas och lägereldarnas tid”. Genom taktila föremål, interaktiv dramalek härmar, mimar och upplever vi en saga och historiska händelser från Lödöse.

När vi trummar hjärtats rytm med handen förflyttar vi oss till ”Sagornas och lägereldarnas tid”. Där får vi höra olika sagor och berättelser om hjälten Sigurd som vill döda draken Fafnir för att kunna ta hans guldskatt. Man kan också få höra om nornorna - vilka var det och vad gjorde de? Och kanske kan det vara så att vi avslutar den magiska cirkeln med att alla blir dubbade till riddare!

Genom taktila föremål, interaktiv dramalek härmar, mimar och upplever vi berättelsen tillsammans.

Tid: ca 30 minuter
Kostnad: gratis
När: Bokningsbar tisdagar, onsdagar och torsdagar.
Hur många: max 15 elever. 
Var: Sensoriska rummet

Särskilda behov

Meddela om ni har elever i er klass med behov av bildstöd, möjlighet att gå undan när det blir för mycket, verbalisering, syntolkning eller annat. Då kan våra pedagoger förbereda och möta alla era elever på bästa sätt.

Ni kan läsa mer om Lödöse museums tillgänglighetsarbete genom att klicka här.

Bokning och kontakt

Bokningar

E-post: lodosemuseum@vgregion.se

Telefon: 010-441 43 83
Kontorstid: måndagar kl. 8.15-12.00

Museipedagoger

lodose.pedagoger@vgregion.se

 

 

 

Sök stöd till resan

Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.

Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

Senast uppdaterad: 2024-05-29 15:17