Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stadsvandring - kväll

Ett flygfoto över ett mindre samhälle

Torsdagen 25 juli kl. 17:30

Under en härlig sommarkväll fördjupar vi oss i Lödöses historia med fokus på dess medeltida storhetstid. Vi tittar närmare på de spår vi kan se av de medeltida byggnaderna och gatunätet. Allt i ett försök att närma oss människorna som en gång levde här.

Det finns få spår kvar ovan mark från det medeltida Lödöse men vet man vad man ska leta efter så blir det genast lite lättare att upptäcka spåren av hamnstaden som en gång var Sveriges port mot väst. Under ca. 1,5 timme utforskar vi staden och pratar om klostret, borgen, människorna och fynden. 

Visningen börjar med en kort introduktion i museets utställning kl. 17:30 (då betalar man också en entrébiljett). I utställningen går vi igenom föremål och berättar om det vi har hittat vid arkeologiska utgrävningar. Kl. 18:00 börjar sedan själva stadsvandringen. Denna är gratis att gå med på och vi samlas då i museets entré för en gemensam promenad genom dagens Lödöse.

När: torsdagen 25 juli kl. 17:30 (visning på museet) 18:00 börjar stadsvandringen

Var: vi möts i museets reception

Hur: föranmälan krävs till lodose.pedagoger@vgregion.se 

Kontakt

Programansvarig

Ida Hilmér
E-post: ida.hilmer@vgregion.se
Telefon: 0737-315401

Senast uppdaterad: 2024-06-10 10:02