Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nålbindning – fortsättningskurs

Nålbundna föremål och en nål i trä

Onsdagen 31 juli kl. 11-16

Nålbindning är tekniken när du syr fram ett plagg med en grov nål och garn genom öglor. Det är en av de äldsta textila teknikerna vi känner till och var populär i Skandinavien under såväl vikingatid och medeltid som under 1800-1900-tal. Välkommen till fortsättningskursen i nålbindning!

Den här kursen riktar sig till dig som kan grunderna i nålbindning och vill lära dig mer. Du behöver kunna uppläggning, ihoptagning till en ring och nålbinda runt. På den här kursen får du lära dig rund start, nålbinda med två färger samt nålbinda fram och tillbaka. Hinner vi så lär vi oss lite nya stygn också! Med dessa kunskaper kan du sedan göra i princip vad du vill. Du kan nålbinda uppifrån och ner, nerifrån och upp, platta saker, figurer – det är bara fantasin som sätter stopp!

På Lödöse museum finns den äldsta, bäst bevarade nålbundna vanten i Sverige från tidig medeltid. Vi tar självklart en extra titt på den när vi är där!

När: Onsdag 31 juli kl. 11-16 
Var: Lödöse museum, övre cafét och/eller Örtagården
Hur: Anmäl dig till Hallungeull@gmail.com senast söndag 28 juli. Det är endast 8 platser per tillfälle på den här kursen, så först till kvarn. Du får ett bekräftelsemail på din anmälan med information, och när betalning har skett så har du din plats.
Kostnad: 995 kr inklusive fika, material, entré och guidad tur i museet.

Obs! Tänk på att;

  • Ta med egen lunch! Mackor finns att köpa i cafét, och det finns en pizzeria och en Ica-butik nära museet. Kyl och micro finns att tillgå.
  • Meddela eventuella allergier till fikat.
  • Om vädret tillåter kan vi sitta ute om vi vill. Ta gärna med solskydd i form av keps eller annat.

Psst, har du inga förkunskaper? Det finns en nybörjarskurs som går på lördagar samma veckor!

Arrangör: HällungeUll i samarbete med Lödöse museum.

Kontakt

Programansvarig

Ida Hilmér
E-post: ida.hilmer@vgregion.se
Telefon: 0737-315401

Senast uppdaterad: 2024-05-30 14:24