Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Musik på museet: Thilini Guldbrands trio tolkar Cornelis

En kvinna med blommor i håret går på en äng av blommor

Torsdagen 29 februari kl. 18:30

Musik på museet är tillbaka! Trogna besökare kan notera att kvällen är tillbakaflyttad till 18:30 nu när vi går in i en ny säsong.

Thilini trio är trion som med sina folk/bluesdoftande alster rör sig i en helt egen akustisk värld. Sommaren 2023 spelade de med Kalle Moraeus i Rättvik och på flertalet jazzklubbar runt om i landet.

Med svenska texter som ofta berör de stora frågorna i livet och kopplingen till naturen mässar Thilinis nyanserade röst ut koncisa och berörande känslor till Eriks lekfulla gitarrspel. En konsert med Thilini & Erik är en emotionell och färgsprakande resa som innefattar både skogigt vemod och soldoftande sommarängar. Duon har tolkat och tonsatt Cornelis sedan 2013. Sedan dess har de besökt olika visfestivaler, Cornelisdagen samt medverkat i SVTs midsommarprogram. Våren 2022 släpptes deras första fullängdsalbum med Cornelistolkningar vilket de också turnerar med. Duon är denna kväll förstärkt med basisten Johan Bengtsson.

 

När: torsdagen 29 Februari kl. 18:30

Var: Lödöse museum, övre caféet

Hur: entréavgiften 100 kr betalas på plats med Swish. (50 kr för medlemmar i Lödöse museums stödförening). Föranmälan på SVs webbsida garanterar din plats.

Musik på museet är ett samarbete mellan Lilla Edets kommun, Lödöse Museum, Stödföreningen Lödöse museum och Studieförbundet Vuxenskolan.

Kontakt

Programansvarig

Ida Hilmér
E-post: ida.hilmer@vgregion.se
Telefon: 0737-315401

Senast uppdaterad: 2024-01-22 10:03