Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kafé Alfhild

En närbild på en tallrik med en paj och sallad. Tallriken står på ett runt träbord.

Kafé Alfhild erbjuder ett begränsat utbud och service för att minska smittorisken av covid-19. Enklare fika erbjuds samt kylda drycker och glass. Uteservering finns i anslutning till kafét och i vår vackra örtagård. Det går även bra att ta med egen picknick/kaffekorg och en filt och slå sig ner på grönytan bakom museet.

Ekologiskt och rättvist

Kaféet utökar ständigt sortimentet med ekologiska och rättvisemärkta produkter, allt för en hållbar framtid. Vi säljer till exempel uteslutande ekologiskt och/eller rättvisemärkta drycker i kaféet.

Glada människor fikar utomhus vid ett bord.

Alfhild - en medeltida Florence Nightingale

Namnet Alfhild kommer från en medeltida kvinna. Enligt en tolkning av hennes gravsten från klosterkyrkan här i Lödöse, var hon fru till hospitalföreståndaren. 

Det är inte helt orimligt att likna henne med Florence Nightingale, en älskvärd och betydande person som behandlade de sjuka och skadade.

Senast uppdaterad: 2021-06-24 12:04