Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Café Alfhild

En närbild på en tallrik med en paj och sallad. Tallriken står på ett runt träbord.

Sol ute, sol inne eller sol i sinne - oavsett väder är du alltid välkommen till Café Alfhild! Här serverar vi kaffe, te, fikabröd, smörgåsar och lättare luncher. Psssst....missa inte den goda mackan med skagenröra!

Något för alla

Lödöse museum och Café Alfhild strävar efter att alltid ha något för alla. Därför är det viktigt för oss att hela tiden utveckla vårt sortiment. Saknar du något eller har tips på något vi bör ta in? Säg till i receptionen!

Caféet utökar ständigt sortimentet med ekologiska och rättvisemärkta produkter, allt för en hållbar framtid. Vi säljer till exempel uteslutande ekologiskt och/eller rättvisemärkta drycker i caféet.

Baksidan - Café Alfhilds framsida

Uteservering finns i anslutning till cafét och i vår vackra örtagård. Här finner du en rofylld miljö med stora gräsytor att springa av sig på. Det går även bra att ta med egen picknick/kaffekorg och en filt och slå sig ner i det sköna gräset.

Glada människor fikar utomhus vid ett bord.

Alfhild - en medeltida Florence Nightingale

Namnet Alfhild kommer från en medeltida kvinna. Enligt en tolkning av hennes gravsten från klosterkyrkan här i Lödöse, var hon fru till hospitalföreståndaren. 

Det är inte helt orimligt att likna henne med Florence Nightingale, en älskvärd och betydande person som behandlade de sjuka och skadade.

Senast uppdaterad: 2021-09-09 14:53