Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vill ni vara med och utveckla vår verksamhet?

en översiktsbild över ett rum i en utställning med blå väggar och ett par montrar

Museets pedagoger håller på för fullt att utveckla nya program för Högstadium, gymnasium, Folkhögskola, SFI, särskola och SU-grupper. Tills vi har färdiga paket att erbjuda så är ni välkomna att höra av er och boka en anpassad visning för just Er! Vill ni vara med och utveckla vår verksamhet? Fortsätt då att läsa här!

Vill din klass vara med och utveckla museet?

För att vara relevanta för skolan behöver vi vara medvetna om, och på något sätt koppla våra program till läroplanen. Den delen är självklar. Något som är svårare att få till är elevernas röster. Vad vill de veta mer om? Hur skulle de vilja att ett museibesök gick till? 

Eleverna är våra experter

Under hösten 2021 och våren 2022 kommer museets pedagoger utveckla nya skolprgram för alla åldrar. Detta vill vi göra tillsammans med våra målgrupper! Programmen kommer att vara kopplade både till den nya utställningen, men även det pedagogiska labb som ska byggas på våning 2. 

I utställningen Medeltida Liv lär vi känna medeltiden och de medeltida Lödöseborna. I Labbet är tanken att vi förklarar hur kunskapen om historien formas. Där kommer besökaren kunna lära sig om arkeologiämnet och dess granndiscipliner. Exempelvis kommer man kunna utforska pollenprover i mikroskop, lära sig om hur skelettfynd bidrar till ny kunskap och hur experimentell arkeologi fungerar.

Vill du veta mer?

Det vi kan erbjuda din skolklass är ett djupare samarbete kring historia, medeltid och arkeologi, men även kemi, musik, svenska och många fler! Eleverna får en frihet att utforska museet på sina egna villkor. Och det viktigaste av allt - att eleverna får inflytande över sitt eget och andra elevers lärande. 

Låter det här intressant? Tveka inte att kontakta oss för att få veta mer!

------------------------------------------------------------------------------

Sök stöd till resan
Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.

Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

Bokning och kontakt

Bokningar

E-post: lodosemuseum@vgregion.se

Telefon: 010-441 43 83
Kontorstid: måndagar kl. 8.15-12.00

Museipedagoger

lodose.pedagoger@vgregion.se

 

 

 

Senast uppdaterad: 2023-01-09 13:10