Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Soppa med kultur

Soppskål, med tomatsoppa, gräddfil och grönt blad

Tisdag 21 mars kl. 12.15-12.45. Soppa serveras från kl. 12.00.

Välkommen till en lunch utöver det vanliga!

Köp din soppa och slå dig ner och bli serverad en klick kultur som tillbehör! Det kan vara en fördjupning kring ett föremål från det medeltida Lödöse, det kan vara att vi berättar om en eller flera personer som en gång bodde här, eller något annat spännande!

Dagens tema: Hagorm och Helga – namn i medeltidens Lödöse. Kulturspridaren är museets pedagog och levande uppslagsverk Marie Schmidt.

Man kommer aldrig medeltidens Lödösebor så nära som när man läser deras namn inristade på ett föremål! Marie Schmidt berättar om några av de runristade namnen man har hittat från medeltidens Lödöse.

Soppa med kultur

Fyra tisdagsluncher under våren bjuder vi in till Soppa med kultur. Kom och köp er sopplunch (eller annat valfritt i cafét) och slå er ner på vår mysiga övervåning. Där kommer personal från museet att befinna sig för att berätta om något intressant mellan kl. 12.15-12.45. Det kan vara om ett föremål i våra samlingar, Lödöses historia eller medeltiden i allmänhet. 

Lunchen betalar ni som vanligt i cafét, kulturen får ni på köpet! 

Välkommen!

När: Tisdag 21 mars kl. 12.15-12.45
Hur: Ingen föranmälan, gratis

Även: 25/4 och 23/5,  kl. 12.15-12.45

Kontakt

Programansvarig

Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Telelfon: 0761-389603
(Ledig fredagar)

 

Senast uppdaterad: 2023-03-20 09:32