Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

❌INSTÄLLT ❌Föredrag: Väsen för vuxna

En kvinna med sjal står i en snötäckt skog

Föredraget är tyvärr inställt på grund av sjukdom.

 

 

 

Författaren och folkloristen Tora Wall berättar om hemska väsen från förr. Har du hört om skrivaren som blev ihjälslagen av älvorna, om pigan som blev jagad av varulven eller hur det gick för danslaget som fick fan själv som speleman? Passa på att höra de där hemska, hårresande historierna från förr, som barnen inte får höra! 

Tora Wall är författare och folklorist, med en speciell plats i hjärtat för väsen och monster av olika slag och för alla former av berättelser med inslag av det fantastiska.
Hon kom ut med boken "Folklorens väsen. Encyklopedi" på Bokförlaget Stolpe hösten 2021. I den får läsaren möta väsen ur den svenska folktron som presenteras med inramning av sitt kulturhistoriska sammanhang. Målgruppen är vuxna och boken är skriver både för den som precis börjat intressera sig för väsen och för de som vill fördjupa sig i ämnet.

 

 

Klicka här för att läsa mer om hur du blir medlem i Stödföreningen för Lödöse museum

 

Kontakt

Programansvarig

Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Telelfon: 0761-389603
(Ledig fredagar)

 

Senast uppdaterad: 2022-11-01 11:22