Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Särskilda behov eller önskemål?

Den här sidan är arkiverad och inte aktuell för tillfället. Vid frågor ring 010-4414383.

För oss är det viktigt att alla som kommer hit får ett bra besök. Därför jobbar vi mot att bli så tillgängliga som vi bara kan! Vi arbetar hela tiden för att anpassa oss så att alla människor kan ta del av allas vårt kulturarv - var och en utifrån sina egna förutsättningar. Vi vill informera om att vi har begränsad möjlighet att ta emot grupper under 2020.

Lödöse museum befinner sig i en spännande fas då vi är mitt uppe i arbetet med att göra en ny basutställning. Detta påverkar till viss del vårt utbud av visningar till utställningen öppnar 2021. Observera att vi endast tar emot bokade visningar på tisdagar fram till 1 maj 2020. Från 1 maj till 19 juni 2020 tar vi emot bokningar på tisdag förmiddagar och onsdag förmiddagar. 

Vi hoppas att ni har överseende med detta, och vill ta del av det utbud vi tillhandahåller under tiden.

Allas rätt till kulturarv

Vi på Lödöse museum följer FN:s barnkonvention som säger att alla barn oavsett fysiskt eller psykiskt handikapp ska beredas möjlighet till rekreation som bidrar till barnets aktiva deltagande i samhället och till dess kulturella utveckling. Detta är något vi på Lödöse museum tycker är viktigt. Hit är du välkommen oavsett vilka förutsättningar du har!

Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Enligt Socialstyrelsen har ca 5 % av alla skolbarn adhd. Ca 1 % har någon annan form av npf-diagnos. Här kan också finnas ett stort mörkertal. Detta innebär att många barn som besöker kulturinstitutioner upplever miljön och kraven som ställs under ett vanligt musei- eller biblioteksbesök som övermäktiga. 

Föreberedelsematerial

Eftersom museet är under ombyggnad är förberedelsematerialet inaktuellt för ögonblicket. Vi kommer att uppdatera det så fort vår tillfälliga medeltidsutställning är på plats den 30 september.

För personer som behöver förberedas med bilder, t ex personer inom autismspektrumet, erbjuder vi ett kostnadsfritt förberedelsehäfte med info om huset och personalen med foton.

Du kan ladda ner häftet genom att klicka här.

Specialkompetens finns i huset. Informera om era behov vid bokning av visning.

Fysisk tillgänglighet

Höjden på texterna i utställningarna är anpassade efter rullstol. Hiss och handikapptoa finns.

Har någon i gruppen svårt att röra sig, höra eller se, kontakta oss gärna så planerar vi tillsammans ett besök som passar just er.

Klicka här för att läsa mer museipedagogik på särskilt vis

Övriga önskemål

Har ni andra önskemål om ett särskilt tema eller upplägg vid bokning av visning eller program, så tveka inte att höra av er till oss. 

Mer information

För mer information eller beställning av förberedelsematerial, skicka ett mail till  marie.schmidt@vgregion.se, eller ring 010-441 43 85 eller 010-441 43 83.

Lödöse museum befinner sig i en spännande fas då vi är mitt uppe i arbetet med att göra en ny basutställning. Detta påverkar till viss del vårt utbud av visningar från och med hösten 2019 till utställningen öppnar 2021. Vi hoppas att ni har överseende med detta, och vill ta del av det utbud vi tillhandahåller under tiden.

Bokning och kontakt

Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336

Senast uppdaterad: 2017-03-20 14:30