Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förskolan

Vi på Lödöse museum hoppas att så många som möjligt ska ha en naturlig relation till allas vårt kulturarv - även de små barnen!

Lödöse museum befinner sig i en spännande fas då vi är mitt uppe i arbetet med att göra en ny basutställning. Detta påverkar till viss del vårt utbud av visningar från och med hösten 2019 till utställningen öppnar 2021. Vi hoppas att ni har överseende med detta, och vill ta del av det utbud vi tillhandahåller under tiden.

Nu har Lödöse museum bokningsbara program även för de yngre barnen. Programmen är upplagda som en liten introduktion till Lödöse museum och till ämnet historia. På ett lekfullt sätt bekantar vi oss med museet, tittar och känner på gamla och nya saker och pratar om hur det kunde vara "förr i tiden". Vad gjorde till exempel barnen då?

Medvetenhet om det egna kulturarvet och delaktighet i andras kultur ska bidra till att barnen utvecklar sin förmåga att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar.                                                                                                                                               Lpfö98

 

Förskoleprogram 4-5 år

Vi samlas runt vår låtsaseld, tittar på och provar leksaker och annat från förr.

30 minuter 150 kr. Max 10 barn/grupp.

Förskoleprogram 5-6 år

Liten rundtur med spännande inslag i vår utställning och en stund runt vår låtsaseld då vi tittar på leksaker och annat från förr.

30-40 minuter 150 kr. Max 10 barn/grupp.

Den magiska cirkeln

Den Magiska cirkeln är en interaktiv dramalek där barn och vuxna med hjälp av rytmer, rörelser och sånger berättar historier från saga och verklighet. Ni får möta Sigurd Drakdödaren, smeden, Regin och rövarbandet Slitungarna som anföll Lödöse.

Ca 20-30 min. Max 10 barn/grupp. 

Vi kan även skräddarsy program utifrån era behov och önskemål. 

Bokning och kontakt

Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336

Senast uppdaterad: 2019-08-22 12:25