Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Museipedagogik på särskilt vis

Bok med timglas

Den här sidan är arkiverad och inte aktuell för tillfället. Vid frågor ring 010-4414383.

Alla barn har rätt till kultur! Vårt mål är att alla barn och unga som kommer till Lödöse museum ska få en positiv upplevelse. Därför har vi satsat på ett sensoriskt rum och en museipedagogik för barn med neuropsyktiatriska funktionsnedsättningar och intellektuell funktionsnedsättning. Vi vill informera om att vi har begränsad möjlighet att ta emot bokade grupper under 2020.

Lödöse museum befinner sig i en spännande fas då vi är mitt uppe i arbetet med att göra en ny basutställning. Detta påverkar till viss del vårt utbud av visningar till utställningen öppnar 2021. Observera att vi endast tar emot bokade visningar på tisdagar fram till 1 maj 2020. Från 1 maj till 19 juni 2020 tar vi emot bokningar på tisdag förmiddagar och onsdag förmiddagar. 

Vi hoppas att ni har överseende med detta, och vill ta del av det utbud vi tillhandahåller under tiden.

Den magiska cirkeln

Den Magiska cirkeln är en interaktiv dramalek där barn och vuxna med hjälp av rytmer, rörelser och sånger berättar historier från saga och verklighet. Ni får möta Sigurd Drakdödaren, smeden, Regin och rövarbandet Slitungarna som anföll Lödöse.
Ca 20-30 min. Max 10 elever. Kostnad 300 kr. 

”Från kålgård till soppa”

Museilektion med kommunikationskarta. Vi sitter vid det sensoriska rummets låtsaseld och pratar om vad som behövdes för att kunna göra soppa på medeltiden.
Ca 20-30 min. Max 10 elever. Kostnad 300 kr.

Hur känns det?

Museilektion där vi använder känseln för att uppleva medeltidens olika material. Vi öppnar det sensoriska rummets skåpsluckor och känner på föremålen som finns där. Förklarande bildstödsbilder finns för varje föremål. Vill ni så ordnar vi ett bildstödsschema över besöket.
Ca 20-30 min. Max 10 elever. Kostnad 300 kr.

Hantverk för speciella behov

Har dina elever svårt med finmotoriken eller spastiska händer? Då kan ni testa att stämpla medeltida mönster i lera med våra specialstämplar eller färglägga vapensköldar med knoppkritor.
Ca 20-30 min. Max 10 eleverKostnad 300 kr.

Lödöse museum befinner sig i en spännande fas då vi är mitt uppe i arbetet med att göra en ny basutställning. Detta påverkar till viss del vårt utbud av visningar från och med hösten 2019 till utställningen öppnar 2021. Vi hoppas att ni har överseende med detta, och vill ta del av det utbud vi tillhandahåller under tiden.

Bokning och kontakt

Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336

Senast uppdaterad: 2018-01-23 13:48