Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För skolan

Byt ut klassrummet mot en annan miljö och använd våra visningar och pedagogiska program som ett extra läromedel! Med läroplanen i åtanke är programmen upplagda för att ge både teoretisk och praktisk inblick i ämnet historia, med fokus på det medeltida Lödöse. Bokningarna kommer att öppnas i augusti.

Just nu pågår arbetet med att ta fram nya pedagogiska program och visningar till den nya utställningen för fullt! Vi kommer att göra tillägg i programmet kontinuerligt allteftersom. Med andra ord - håll utkik här på sidan efter nyheter!

Anpassat utbud efter önskemål och behov

Vi anpassar vårt pedagogiska utbud för gymnasium, sfi och folkhögskola med mera. Vi arbetar även särskilt med att erbjuda program för särskola, SU-grupper och elever inom autismspektrumet. 

Museet arbetar med ett nytt förberedelsehäfte i syfte att underlätta för barn och vuxna som behöver förberdas med bilder. Förberedelsehäftet kommer att vara tillgängligt att ladda ner här på hemsidan under hösten 2021.

Nedladdningsbart material

Den stora drakfejden är ett häfte med en saga om Lödöse och medeltida pyssel. Häftet är utformat av barn tillsammans med museets pedagog. Sagan tar oss med på en resa med två nutida barn tillbaka till det medeltida Lödöse . Flera av föremålen som finns i utställningen tas upp på ett lekfullt sätt i berättelsen. Häftet kan användas både som förberedelse före besök och att arbeta med efter besöket.

Ladda ner Den stora drakfejden genom att klicka här.

Kontakta oss för mer information.
Tel 010-441 43 83 (mån - fre kl 9.00-14.30)
E-post: jessica.randen@vgregion.se

Klicka här för att ansöka om arrangörsstöd i din kommun, för ekonomiskt bidrag till resan hit! 

Senast uppdaterad: 2021-06-29 12:54