Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För skolan

Den här sidan är arkiverad och inte aktuell för tillfället. Vid frågor ring 010-4414383.


Byt ut klassrummet mot en annan miljö och använd våra visningar och pedagogiska program som ett extra läromedel! Med läroplanen i åtanke är programmen upplagda för att ge både teoretisk och praktisk inblick i ämnet historia, med fokus på det medeltida Lödöse. Dock har vi begränsad möjlighet att ta emot bokade grupper under 2020.

 

Lödöse museum befinner sig i en spännande fas då vi är mitt uppe i arbetet med att göra en ny basutställning. Detta påverkar till viss del vårt utbud av visningar  till utställningen öppnar 2021. Observera att vi endast tar emot bokade visningar på tisdagar fram till 1 maj 2020. Från 1 maj till 19 juni 2020 tar vi emot bokningar på tisdag förmiddagar och onsdag förmiddagar. 

Vi hoppas att ni har överseende med detta, och vill ta del av det utbud vi tillhandahåller under tiden.

Inspirerande besök

Vi vill att besöket hos oss ska vara en inspirerande och positiv upplevelse, som väcker ett intresse för historia och hur livet kan te sig för människor i olika tider och med olika förutsättningar.

Lödöse museum erbjuder visningar, pedagogiska program och upplevelser för förskola, grundskola och annan skolverksamhet.

Anpassat utbud efter önskemål och behov

Vi anpassar vårt pedagogiska utbud för gymnasium, sfi och folkhögskola med mera. Vi arbetar även särskilt med att erbjuda program för särskola, SU-grupper och elever inom autismspektrumet. 

Museet har utformat ett förberedelsehäfte i syfte att underlätta för barn och vuxna som behöver förberdas med bilder. 

Ladda ner förberedelsehäftet genom att klicka här.

Nedladdningsbart material

Den stora drakfejden är ett häfte med en saga om Lödöse och medeltida pyssel. Häftet är utformat av barn tillsammans med museets pedagog. Sagan tar oss med på en resa med två nutida barn tillbaka till det medeltida Lödöse . Flera av föremålen som finns i utställningen tas upp på ett lekfullt sätt i berättelsen. Häftet kan användas både som förberedelse före besök och att arbeta med efter besöket.

Ladda ner Den stora drakfejden genom att klicka här.

Kontakta oss för mer information.
Tel 010-441 43 83 (mån - fre kl 9.00-14.30)
E-post: jessica.randen@vgregion.se

Klicka här för att ansöka om arrangörsstöd i din kommun, för ekonomiskt bidrag till resan hit! 

Senast uppdaterad: 2017-01-11 11:42