Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vill din klass vara med och utveckla museet?

En överblicksbild över ett rum i museet

För att vara relevanta för skolan behöver vi vara medvetna om, och på något sätt koppla våra program till läroplanen. Den delen är självklar. Något som är svårare att få till är barnens röster. Vad vill de veta mer om? Hur skulle de vilja att ett museibesök gick till? 

Barnen är våra experter

Under hösten 2021 och våren 2022 kommer museets pedagoger utveckla nya skolprgram för alla åldrar. Detta vill vi göra tillsammans med barnen! Programmen kommer att vara kopplade både till den nya utställningen, men även det pedagogiska labb som ska byggas på våning 2. 

I utställningen Medeltida Liv lär vi känna medeltiden och de medeltida Lödöseborna. I Labbet är tanken att vi förklarar hur kunskapen om historien formas. Där kommer besökaren kunna lära sig om arkeologiämnet och dess granndiscipliner. Exempelvis kommer man kunna utforska pollenprover i mikroskop, lära sig om hur skelettfynd bidrar till ny kunskap och hur experimentell arkeologi fungerar.

Vill du veta mer?

Det vi kan erbjuda din skolklass är ett djupare samarbete kring historia, medeltid och arkeologi där eleverna får en frihet att utforska museet på sina egna villkor. Och det viktigaste av allt - att eleverna får inflytande över sitt eget och andra barns lärande. 

Låter det här intressant? Tveka inte att kontakta oss för att få veta mer!

Kontakt

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Tel: 0700-206336

Pedagog
Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tel: 0761- 389603

Senast uppdaterad: 2021-09-08 08:27