Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

På egen hand

Den här sidan är arkiverad och inte aktuell för tillfället. Vid frågor ring 010-4414383.

Många skolklasser som kommer hit vill göra en heldag av sitt besök. Efter bokad visning så kan man roa sig på egen hand i museet. Läraren har dock ansvar för sina elever under hela besöket. Under 2020 är stora delar av museet avspärrat på grund av utställningbyggnation. Observera att det är mycket begränsat utrymme under 2020.Nedladdningsbart material

Den stora drakfejden är ett häfte med en saga om Lödöse och medeltida pyssel. Häftet är utformat av barn tillsammans med museets pedagog. Sagan tar oss med på en resa med två nutida barn tillbaka till det medeltida Lödöse . Flera av föremålen som finns i utställningen tas upp på ett lekfullt sätt i berättelsen. Häftet kan användas både som förberedelse före besök och att arbeta med efter besöket.

Ladda ner Den stora drakfejden genom att klicka här.

UTELEKAR OCH GRILLNING

Bakom museet finns en vacker örtagård och en härlig gräsmatta som väl anpassar sig för utomhusaktiviteter. Grillplats finns. Museet lånar ut uteleksaker för medeltida lekar och spel. Ett alternativ då man är flera klasser som delar buss. Utan avgift.

Senast uppdaterad: 2021-09-08 13:56