Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Jag har tappat min vante!

En nålbunden vante ligger på en stubbe

Hjälp stackars museipedagogen att hitta sin vante. Var kan hon ha tappat den? Vi får ge oss ut i staden för att leta! När vi väl har hittat vanten funderar vi på vad den är gjord av och hur den är tillverkad.

Hjälp stackars museipedagogen att hitta sin vante. Var kan hon ha tappat den? Hon har varit över hela Lödöse idag; nere i hamnen, på torget, i kyrkan för att leverera skor. Till och med utanför staden i familjens kålgård har hon varit. Vi får ge oss ut i staden för att leta! När vi väl har hittat vanten funderar vi på hur den är tillverkad. Hur fick man garn? Hur gör man tråd? Vi sätter oss runt låtsaselden och får känna på ull och se hur man spinner en tråd.

Syfte: att skapa kännedom om olika levnadsförhållanden över tid. Utifrån diskussioner och reflektioner kring husfliten och det textila hantverket under medeltiden bidrar museet till att överföra kunskap om hantverk, traditioner och historia.

Tid: Ca 30-40 minuter
Kostnad:
Gratis
När:
Bokningsbar från 1 april 2023; tisdag, onsdag, torsdag och fredag.
Hur många: Funkar bäst för max 15 barn.
Var: I utställningen Medeltida Liv

Särskilda behov

Meddela om ni har elever i er klass med behov av bildstöd, möjlighet att gå undan när det blir för mycket, verbalisering, syntolkning eller annat. Då kan våra pedagoger förbereda och möta alla era elever på bästa sätt.

Ni kan läsa mer om Lödöse museums tillgänglighetsarbete genom att klicka här.

Bokning och kontakt

Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336

Sök stöd till resan

Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.

Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

Senast uppdaterad: 2023-02-07 10:45