Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En stad full av ljud

en trämodell med hus i förgrunden, och suddiga barn med en vuxen i bakgrunden

För längesedan, i en tid när det inte fanns bilar eller flygplan, så fanns det en stad som hette Ludosia. Med ljud och rörelser tar vi oss genom staden och utanför i fantasin. Följ med på en spännande resa!

En stad full av ljud (erbjuds fr.o.m 1 nov)

För längesedan, i en tid när det inte fanns bilar eller flygplan, så fanns det en stad som hette Ludosia. Det var på den tiden det fanns riddare och prinsessor som bodde i fina slott. Hur var det att leva då, för längesedan? Vilka ljud kunde man höra när man gick i Ludosia? Vilka kunde man inte höra?

Genom interaktiv dramalek tar vi oss genom staden. Vi träffar på hästar, får, katter och hundar. Vi tar oss ut ur staden, ut i omlandet. Genom att härma djur och mima rörelser tar vi oss till fantasins värld. Vi avslutar med en stunds fri lek i Omlandet där barnen kan fiska, hälsa på korpen och gosa med bina!

Information

Tid: ca 20-30 minuter

Kostnad: 150 kr

När: onsdagar och torsdagar kl. 9, 10 eller 11.

Hur många: ca 10 barn. 

Sök stöd till resan
Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.

Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet

--------------------------------------------------------------------------------

Koppling Lpfö 18

För barn är det lek i sig som är viktigt. I lek får barnen möjlighet att imitera, fantisera och bearbeta intryck. På så sätt kan de bilda sig en uppfattning om sig själva och andra människor. Lek stimulerar fantasi och inlevelse.

I förskolans uppdrag ingår att överföra och utveckla ett kulturarv – värden, traditioner och historia, språk och kunskaper – från en generation till nästa.

Koppling Läroplan Förskoleklass

Undervisningen syftar till att främja elevernas fantasi, inlevelse och förmåga att lära tillsammans med andra genom lek, rörelse och skapande genom estetiska uttrycksformer samt med utforskande och praktiska arbetssätt.

Bokning och kontakt

Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30

Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336

Pedagog
Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Telefon: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2021-10-13 09:08