Tema: Arkeologi och historia

Under den här timmen får man veta mer om hur arkeologerna arbetar, men även andra forskare som hjälper till att lägga det stora pusslet som behövs för att få fram en bild av vår historia. Genom fynden lär vi oss om människors levnadsvillkor under nordisk stenålder, bronsålder och järnålder.
Vad är forntiden och vad finns kvar från den? Vad hittar arkeologerna och vad hittar de inte? Vi pratar om vilka andra forskare som är med och analyserar fynden man hittar, och vad man kan få reda på med hjälp av dem.
Genom fynden lär vi oss också mer om människors levnadsvillkor under nordisk stenålder, bronsålder, järnålder och medeltid.
Syfte: Att skapa kännedom om levdsvillkor i forntiden och hur arkeologer och andra forskare använder arkeologi som källa för att bygga upp kunskap om historien.
Tid: 60 minuter
Kostnad: gratis
När: Bokningsbar från 1 april 2023. Tisdagar, onsdagar och torsdagar
Hur många: max 15 elever. En vuxen medföljande per 10 barn.
Var: Labbet
Särskilda behov
Meddela om ni har elever i er klass med behov av bildstöd, möjlighet att gå undan när det blir för mycket, verbalisering, syntolkning eller annat. Då kan våra pedagoger förbereda och möta alla era elever på bästa sätt.
Ni kan läsa mer om Lödöse museums tillgänglighetsarbete genom att klicka här.
Bokning och kontakt
Bokningsansvarig
Jessica Randén
E-post: jessica.randen@vgregion.se
Telefon: 010-441 43 83, mån-fre kl 9.00-14.30
Pedagog
Marie Schmidt
E-post: marie.schmidt@vgregion.se
Telefon: 0700-206336
Sök stöd till resan
Det är möjligt att söka ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen (arrangörsstödet) för er resa och ert besök. Det är den kommunala samordnaren som avgör om stöd kan betalas ut. Det finns två olika stöd som går att söka: Resestöd samt subvention av entréavgifter/guideavgifter.
Läs mer om stödet: https://www.kulturkatalogenvast.se/barn-och-unga/det-regionala-arrangorsstodet