Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Café Alfhild

Hos Café Alfhild kan du under hela året få avnjuta en god kopp kaffe med tillhörande smörgås eller fikabröd. Vill man ha en lättare lunch passar våra pajer utmärkt.

Ekologiskt och rättvist

Caféet utökar ständigt sortimentet med ekologiska och rättvisemärkta produkter, allt för en hållbar framtid. Vi säljer till exempel uteslutande ekologiskt och/eller rättvisemärkta drycker i caféet.

Caféet följer museets öppettider och har vid fint väder uteservering. Vill man göra lunchbeställningar för fler än tio, ring 010-441 43 81 för bokning.

Alfhild - en medeltida Florence Nightingale

Namnet Alfhild kommer från en medeltida kvinna. Enligt en tolkning av hennes gravsten från klosterkyrkan här i Lödöse, var hon fru till hospitalföreståndaren. 

Det är inte helt orimligt att likna henne med Florence Nightingale, en älskvärd och betydande person som behandlade de sjuka och skadade.

Senast uppdaterad: 2019-03-18 14:05