Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Café Alfhild

För att ytterligare minska risken för smittspridning av covid-19 i våra lokaler på Lödöse museum har vi beslutat att tillfälligt upphöra med all kaféverksamhet. Det innebär att vi i nuläget inte säljer några matvaror eller drycker i vårt kafé. Vi utför inte heller någon servering. Museets butik är öppen som vanligt. Det gäller även museets mycket begränsade utbud av utställningar. Stängningen av kafé gäller till den 16 juni 2020. Ta gärna med egen kaffekorg och sitt ner i vår rofyllda örtagård eller på uteserveringen!

Ekologiskt och rättvist

Caféet utökar ständigt sortimentet med ekologiska och rättvisemärkta produkter, allt för en hållbar framtid. Vi säljer till exempel uteslutande ekologiskt och/eller rättvisemärkta drycker i caféet.

Caféet följer museets öppettider och har vid fint väder uteservering. Vill man göra lunchbeställningar för fler än tio, ring 010-441 43 81 för bokning.

Alfhild - en medeltida Florence Nightingale

Namnet Alfhild kommer från en medeltida kvinna. Enligt en tolkning av hennes gravsten från klosterkyrkan här i Lödöse, var hon fru till hospitalföreståndaren. 

Det är inte helt orimligt att likna henne med Florence Nightingale, en älskvärd och betydande person som behandlade de sjuka och skadade.

Senast uppdaterad: 2020-06-01 09:49