Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lödöse museum stänger portarna!

Bild med stege

Viktigt meddelande! Lödöse museum stänger tillfälligt ner all verksamhet från och med måndag 3 augusti 2020. Detta beror på att vi går in i en intensiv byggnadsfas där vi plockar ner de gamla utställningarna och bygger upp vår nya medeltidsutställning.

Den medeltida basutställningen är nu stängd och en liten, tillfällig utställning finns på plats. Den nya basutställningen invigs våren 2021.

Den 3 augusti 2020 stänger museet på grund av utställningsbyggnation.

Den som väntar på något gott…

Frukta inte, stängningen är bara tillfällig! Dessutom har vi ett par programpunkter under hösten som fick skjutas upp i våras på grund av covid-19. Läs mer om dem genom att klicka här.

Vi beklagar att vi behöver stänga, men hoppas på överseende för att kunna bjuda på en ännu bättre upplevelse när den nya utställningen öppnar i slutet av maj 2021 – på återseende då!

Biblioteket i ny kostym

Förändringen i museet innebär också att Lilla Edets filialbibliotek har bytt lokal i museet. Biblioteket finner du numer till höger i glasgången när du kommer in i entrén.

Observera att biblioteket kommer att ha öppet även när museet är stängt.
För mer information om bibliotekets öppettider, se bibliotekets hemsida genom att klicka här.

Glöm inte att följa arbetet med utställningen och andra saker på vår Instagram och Facebook under tiden! Du kan också ta del av medeltiden genom vårt digitala innehåll, här finns både artiklar, filmer och radioinslag. Se mer nedan!

Film och radio

Lär dig mer om recept, hygien och medicin, dyk ned i diverse medeltidsfenomen eller följ med på arkeologisk utgrävning och in bakom kulisserna i museets verksamhet.

Kontakt och information

Programansvarig: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2019-03-11 10:32