Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lödöse museum bygger nytt!

ett rum med en stege

Vi har påbörjat byggnationen av en ny utställning om det medeltida livet i Lödöse. Den nya utställningen kommer att öppna under våren 2021. Under tiden har vi begränsad möjlighet att ta emot bokade grupper.

Den som väntar på något gott…

Arbetet med den nya utställningen pågår just nu för fullt, och museet är inne i en spännande process med den största förändringen sedan museet öppnade 1994.
Detta påverkar vår verksamhet under det kommande året. Museet är öppet under byggtiden, men enskilda utrymmen kommer att vara stängda för publik under vissa perioder. Vi beklagar detta, men hoppas på överseende för att kunna bjuda på en ännu bättre upplevelse när den nya utställningen är klar.

Som vanligt, fast ändå inte

Under tiden är ni välkomna till våra program och andra aktiviteter. Café, butik, Örtagård och Varvsutställning är tillgängliga precis som vanligt. Det går även bra att boka visningar i vår. Observera att vi endast tar emot bokade visningar på tisdagar fram till 1 maj 2020. Från 1 maj till 19 juni 2020 tar vi emot bokningar på tisdag förmiddagar och onsdag förmiddagar. 
Max antal deltagare i gruppen är 20 personer, på grund av begränsat utrymme i den tillfälliga utställningen. 

Biblioteket i ny kostym, och tillfällig utställning

Förändringen i museet innebär också att:

• Lilla Edets filialbibliotek har bytt lokal i museet. Biblioteket finner du numer till höger i glasgången när du kommer in i entrén.

• Vi har rivit den gamla utställningen om det medeltida Lödöse. Ur den har vi plockat russinen och flyttat upp ett urval av föremålen till övervåningen. Där befinner de sig nu i en mindre utställning om den medeltida staden.

Glöm inte att följa arbetet med utställningen och andra saker på vår Instagram och Facebook under tiden!

Kontakt och information

Programansvarig: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2020-01-15 11:30