Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Visningar

Den här sidan är arkiverad och inte aktuell för tillfället. Vid frågor ring 010-4414381.

Välkommen på våra visningar och ta chansen och få experthjälp med att bekanta dig med Lödöses långa och spännande historia. Vi erbjuder även skräddarsydda visningar efter era behov och önskemål. Dock har vi begränsad möjlighet att ta emot bokade grupper under 2020.

 

Lödöse museum befinner sig i en spännande fas då vi är mitt uppe i arbetet med att göra en ny basutställning. Detta påverkar till viss del vårt utbud av visningar  till utställningen öppnar 2021. Vi hoppas att ni har överseende med detta, och vill ta del av det utbud vi tillhandahåller under tiden.

Introduktion till Det medeltida Lödöse

Vi erbjuder en visning där du får en introduktion till museet och utställningen Det medeltida Lödöse. Vi berättar om varför det finns ett museum här, vad som gör platsen speciell, och varför den medeltida staden hamnade just här. Du får också en kortare sammanfattning av Lödöses historia som en grund att ha med dig när du sedan tar dig vidare på egen hand in i utställningen.

Introduktion till Lödöse stad och Historia 30 min. Max 20 pers. Kostnad: 400 kr.

Visningar på engelska kan erbjudas efter överenskommelse. 

Vid visningar efter öppethållande och under helg tillkommer en extra avgift.

Under juli erbjuds gratis introduktionsvisningar kl 14 i museets örtagård. Visningens tema och karaktär varierar beroende på antal deltagare, väder och guide. Detta upplägg beror på rådande situation med covid-19.

Specialvisningar och särskilda behov

Ni är välkomna att kontakta oss om ni önskar en visning om ett speciellt tema, eller önskar en visning för en grupp på lätt svenska eller med speciella behov. 

Rullstol:  Hiss och handikapptoalett finns i museet.

Neuropsykiatriskt funktionshinder:
 Vi erbjuder ett kostnadsfritt förberedelsehäfte med info om huset och personalen med foton. Kontakta marie.schmidt@vgregion.se
Specialkompetens finns i huset. Informera om era behov vid bokning av visning.

Mer information om museets tillgänglighet hittar du här.

 

Våra visningar sker i samarbete med Stödföreningen för Lödöse museum och Medborgarskolan.

Bokning och information

För bokning, frågor och information kontakta;

E-post: jessica.randen@vgregion.se
Tfn: 010-441 43 83 (Telefontid måndag-fredag kl 9.00-14.30)

 

-------------------------------------------------------------------------

Senast uppdaterad: 2017-01-10 13:39