Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nålbindningscafé

vita nålbundna provlappar

Söndag 27 maj kl 14-16

Välkommen att nålbinda tillsammans på Lödöse museum!

Den gamla nålbindningstekniken blir mer och mer populär – undrar du varför? Kanske är det för att den kräver så lite material, lite garn och en nål? Eller för att det är intressant att lära sig något som fallit i glömska? Eller är det helt enkelt för att det är väldigt kul!? Kom till oss och prova själv på söndag 27 maj!

Gammal teknik med uppsving

Nålbindning var väl utbrett i hela Skandinavien under såväl vikingatid som medeltid, men så småningom tog stickning och virkning över. Idag verkar nålbindningen dock ha fått ett uppsving, dels tack vare historiskt intresserade som gett nytt liv åt tekniken, men även allmänt hantverksintresserade som upptäckt fördelarna med nålbundna plagg – och kanske framför allt glädjen i att skapa dem!

Nybörjare?

Om du är nybörjare och vill lära dig grunderna i nålbindning så kan du anmäla dig till en uppstartskurs som hålls en timma innan nålbindningscafét mellan kl 13-14.

Du föranmäler dig till liselotte.ohrling@vgregion.se och det kostar 75kr.

Begränsat antal platster!

Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:30