Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Familjesöndag för barn med speciella behov

En bok och radband

Söndag 25 februari kl 14-15

Välkomna alla unga superhjältar med NPF och/eller intellektuell funktionsnedsättning där ute in i museets magiska värld!

Den magiska cirkeln

I Lödöse museums sensoriska rum gör vi en magisk cirkel runt den sensoriska elden. Vi får historia och saga att komma till liv med rytmer, musik och rörelser. Vi möter talande djur, människor som levde för länge sedan och figurer från sagans värld.

Föranmälan för en bra upplevelse

Detta är en dag för familjer, korttidsboenden och lägerverksamheter som har barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller intellektuella funktionsnedsättningar.

Anmäl er gärna och berätta om era speciella behov så att vi kan ge er en riktigt fin upplevelse. 

Klicka här för förberedelsematerial med foton på utrymmen och personal.

Om man vill fördjupa sig på ett lättsamt sätt innan besöket så klicka här för att ladda ner en saga om det medeltida Lödöse.

Vill ni ha ett bildschema över besöket så kontakta Marie Schmidt.

Jämlik kultur

Lödöse museum har under det senaste året arbetat med projektet Jämlik kultur, som syftar till att göra Lödöse museum och kulturarvet tillgängligt för människor med NPF och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Vår hängivna och skickliga pedagog Marie Schmidt arbetar nu med att omsätta projektet till en naturlig del av vår dagliga verksamhet.

Läs mer om projektet Jämlik kultur här.

Kontakt och mer information

Museipedagog Marie Schmidt
E-post:marie.schmidt@vgregion.se
Tfn: 010-4414385 

Senast uppdaterad: 2018-02-27 14:18