Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sjörövare på Västerhavet

Torsdag 28 september kl. 18-20

Välkommen att följa med på en sjörövarresa på Västerhavet!

Karibiens sjörövare med dödskalleflagga i alla ära, men även Västerhavet har haft sina sjörövare. Från 1300-talets mystiska Vitaliebröder, till då Marstrand och Göteborg under 17- och 1800-talen var hemmahamn, inte bara för kungligt sanktionerade kapare som Lasse i Gatan, utan även verkliga sjörövare i ordets rätta bemärkelse. Och hur ligger det egentligen till med Karl XII: s idéer om att man skulle ge Madagaskars sjörövare en fristad i Göteborg? Så välkommen att följa med på en sjörövarresa på Västerhavet!

Carl T.  Ek är föreläsare, skribent och lärare. Sedan september 2008 är han bosatt i Göteborg, men har tidigare bott i bland annat Melbourne, York och München. Han arbetar kring områden som religionens roll i samhälle och politik, folkreligiositet, kyrkohistoria och frågeställningar kring ”öst möter väst”. Andra stora intressen är den gustavianska tiden i svensk historia, Skånes historia, Göteborgs historia och kulturella utveckling och medeltidshistoria. Han har även ett specialintresse kring Pehr Dubb.

I grunden har Carl en teol.kand. (kyrkohistoria med klassiska språk) och en fil.mag. i religionshistoria och medeltidshistoria, samt pedagogisk vidareutbildning och några kurser i konsthistoria och idé- och lärdomshistoria.

Entréavgift 100 kr.

Entréavgiften kan du betala direkt på plats kontant eller per swish. Om du anmäler dig till föreläsningen genom att betala entrén via swish senast ett dygn innan föreläsningen, så får du 10% rabatt. Betala 90:- kr på vårt swish-konto  123 644 90 45 och ange som meddelande ”arr 50955 samt ditt fullständiga namn.

Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Lödöse museum

För mer information

Ansvarig Studieförbundet Vuxenskolan: Beate Flach
Tfn: 010 33 00 939

--------------------------------------------------------------------------------------

Programansvarig Lödöse museum: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.orling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:27