Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västsvenska vattenvägar

Torsdag 23 november kl 18-20

Västsvenska vattenvägar under 1000 år

Ätran, Göta älv, Mölndalsån och andra västsvenska vattendrag har använts som transportleder sedan urminnes tider. Från vikingatida dragrännor vid Helvetsfallet i Trollhättan, via kanal- och slussbyggen, till 1900-talets pråmtrafik. Carl T. Ek berättar om de västsvenska vattenvägarna under 1000 år, vilka band samman människor och bygder.

En föreläsare med bredd

Carl T.  Ek är föreläsare, skribent och lärare. Sedan september 2008 är han bosatt i Göteborg, men har tidigare bott i bland annat Melbourne, York och München. Han arbetar kring områden som religionens roll i samhälle och politik, folkreligiositet, kyrkohistoria och frågeställningar kring ”öst möter väst”. Andra stora intressen är den gustavianska tiden i svensk historia, Skånes historia, Göteborgs historia och kulturella utveckling och medeltidshistoria. Han har även ett specialintresse kring Pehr Dubb.

 I grunden har Carl en teol.kand. (kyrkohistoria med klassiska språk) och en fil.mag. i religionshistoria och medeltidshistoria, samt pedagogisk vidareutbildning och några kurser i konsthistoria och idé- och lärdomshistoria.

Betala i förväg och få rabatt

Föredraget kostar 100 kr och kan betalas kontant eller med Swish i entrén. 
Om du betalar med Swish senast ett dygn innan föreläsningen så får du 10% rabatt. Sätt då in 90 kr på Studieförbundet Vuxenskolans Swish-konto 123 644 90 45 och ange meddelande ”arr 50955 + ditt fullständiga namn”. Anmäl dig i receptionen när du kommer så de kan bocka av ditt namn på listan.

Ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. 

Kontakt och information

Ansvarig Studieförbundet Vuxenskolan: Lena Bark
E-post: lena.bark@sv.se
Tfn Studieförbundet Vuxenskolan: 010 - 33 00 924

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarig Lödöse museum: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:27