Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Julmarknad på Lödöse museum

Jul på Lödöse museum

Lördag 9 december klockan 11:00 - 15:00 kan du uppleva hantverk och konst i julens anda under julmarknaden på Lödöse museum.

Välkommen in i julstämning hos oss!

Som vanligt huserar den traditionella julmarknaden på Lödöse museum i samband med Jul i byn lördagen 9 december. Där kan man botanisera bland konst och hantverk i julens anda – allt är handgjort av finaste kvalitet!

Närproducerat 

Det är cirka 30 till 35 hantverkare och utställare som deltar. Många av dem har återkommit år efter år. De flesta är från västra Sverige, men en del åker lite längre för att komma hit och delta.

- En av de som åker längst av hantverkarna bor i Stockholm, berättar Margit Hvid. Men hon är född Lödösebo, så man kan väl säga att hon kommer hem till jul!

Spelmän och julefröjd

Marknaden börjar närma sig ett tjugoårsjubileum och Margit har varit med sedan 2001-2002. Vad är det som gör att hon varit med och arrangerat marknaden i så många år på museet?

- Åh, det är ju en helt underbar stämning! Hjärtums spelmanslag som spelar under dagen skapar en fantastiskt go julstämning, tillsammans med alla hantverkare, utställare och besökare såklart!

Arrangör är Föreningen Slöjd och Konsthantverk Kring Älven.

Kontakt och information

Ansvarig Föreingen Slöjd & Konsthantverk Kring Älven: Margit Hvid
Tfn: 0736-222030

-----------------------------------------------------------------------------------

Lödöse museum: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2017-12-09 16:04