Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utställningar

Ett barn skymtas i bakgrunden, i förgrunden modeller av en hamn med båtar och människor

Genom utställningar, arrangemang och aktiviteter vill vi väcka intresse och öka kunskapen om arkeologi och medeltid i första hand. En mindre utställning om varvs - och sjöfartshistoria berättar om yngre industrihistoria kring Göta älv. Här finns något för besökare i alla åldrar oavsett funktionsförmåga.

För dig som är hjälpt av bilder inför ett museibesök finns här ett förberedelsematerial att ladda ner. Klicka här.

En målad bild med solstrålar. En text lyder "Lödöse museum presenterar: Medeltida liv".

Medeltida Liv

Välkomna till Medeltida liv! Vikingen Kol, Rodger remslagare, Johan skräddare, Tala Priswalk, Mattis Smidh, Prinsessan Ingeborg, Katarina Sängestaka, munken Skedulf. Dessa är alla personer som bott i, eller vid något tillfälle befunnit sig i Lödöse. Hur var livet för dem i den medeltida staden? Hur bodde man? Vad gjorde munkarna? Hur var livet för en ung flicka?

Örtagården

Välkommen till örtagården vid Lödöse museum. Här berättar vi om de medeltida örternas medicinska egenskaper, folktro och kuriosa kring dem. Örtagården är en oas för alla sinnen och en plats att bli inspirerad av.

Digitala utställningar

Trollbunden- folktro, fakta och fiktion

Trollbunden – folktro, fakta och fiktion är en digital utställning om människans magiska tankevärldar – fylld med berättelser om allt från ormkulter och ättestupor till gastar och gengångare. Men också om vår tids behov av medie- och informationskunnighet.

Senast uppdaterad: 2022-05-18 18:40