Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Draw the Line: Prova på serieteckning

Kvinna med penna

Draw the Line – prova på serieteckning med koppling till #metoo torsdag 31 oktober kl. 14-16, på Lödöse museum.

En bild säger mer än tusen ord. Lär dig hur man jobbar med serieteckning, från idé till färdig bild, och hur man använder pratbubblor, ansiktsuttryck med mera.

#metoo

Temat är #metoo och i centrum är boken Draw the Line som handlar om var gränsen går när det gäller flirt, ord, beröring och närmande, en svår balansgång för många, både tjejer och killar.

Redaktörerna och serieskaparna Malin Biller och Karin Didring har satt ihop en antologi med tecknade serier där 19 serietecknare berättar sina historier på temat. Malin berättar om boken och sina egna erfarenheter.

Detta är en workshop som kan passa de allra flesta unga. 

När: Torsdag 31 oktober kl. 14-16
Plats: Hörsalen
Åldersgrupp: 13-20 år
Gratis. Begränsat antal platser
Arrangör: Lilla Edets kommun i samarbete med Lödöse museum

------------------------------------------------------------------------

Även på Kosmos, Fuxernavägen 7, Lilla Edet 
När: Fredag 1 november kl. 14-16

Arrangör: NBV och Lilla Edets kommun

Om utställningen Draw the line 

Draw the Line är en serieantologi som satts ihop i spåren av #metoo. Projektet Draw the Line tillkom under en tågresa senhösten 2017, när tankarna på hur #metoo skulle kunna leva vidare uppstod. Sedan dess har kvinnor i en rad branscher gått samman och trätt fram med sina berättelser. 
För att citera redaktörerna:

"Vi ville ta fram berättelser som förändrade, gav nya intryck och synvinklar. Boken skulle samtidigt kunna fungera som diskussionsunderlag åt organisationer och i andra sammanhang där det arbetas med frågor om jämställdhet och rätten till sin egen kropp. […] Vi hoppas också att boken ska ge kraft åt drabbade att själva våga berätta om sina upplevelser. Vi vet av egen erfarenhet att insikten att inte vara ensam om en traumatisk händelse, kan ge mod att själv söka hjälp och få prata med någon om det som hänt.”

Kontakt och information

Programansvarig: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2019-10-10 15:30