Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Blommor och bin - att vara biodlare

människor i skyddsdräkt kring en bikupa
Fotograf: Roger Hilmersson

Funderar du på att bli med bikupa? Eller är du bara allmänt intresserad? Då är du välkommen till Lödöse museum söndag 26 januari kl. 13 och lyssna på Roger Hilmersson - bikunnig och kursinstruktör i bihållning!

Sommaren kan kännas ack så avlägsen, men rätt som det är så är den här! Och då är det dags att skaffa sig bikupa - det är både roligt, intressant och nyttigt för planeten. Visste du till exempel att ungefär en tredjedel av maten vi äter har pollinerats av bin?

Är du nyfiken på bin och biodling?

Kom och lyssna på hur det är att vara biodlare och uppleva samspelet mellan bin och blommor. Träffa föredragshållaren Roger Hilmersson som varit hobbybiodlare mer än 35 år. Roger kommer att pata om livet i bikupan och året med bina. Kom och ställ frågor om bin och biodling till de biodlare som är där, se på lite utrustning, med mera.

Välkommen söndagen den 26 Januari kl 13.00
Gratis, ingen föranmälan

Vill man så kan man anmäla sig till en grundkurs i bihållning, som Roger håller via Studieförbundet Vuxenskolan med start vecka 6. Mer information hittar du om du klickar här.

 

Kontakt och information

Programansvarig: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2020-01-15 13:00