Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hantverksdille med Byalaget från Ale Vikingagård

tyg med synål och fingerborg liggandes ovanpå

Lördag 30 november kl. 11-14 kan man träffa vikingarna från Byalaget på Ale Vikingagård! Kom och se vad de tillverkar, och hör dem berätta om sitt hantverk – kanske vill du prova på något?

Lödöse museum är väldigt glada över att få besök av dessa entusiaster i Byalaget från Ale Vikingagård. Kom och se när de hantverkar hos oss på Lödöse! Vilket hantverk som visas upp varierar, det blir en överraskning när ni kommer hit. 

Från kylan, in i värmen

I vanliga fall håller Byalaget till i Vikingahuset i Ale, men nu till hösten och vintern är det lite mörkt och kallt - då är vi mer än glada att erbjuda ljus, värme och nyfikna besökare! Kanske är du nyfiken på att leva vikingaliv du med? Passa på att ställa frågor, testa på hantverk och kanske ta ditt första steg in i återskapandets värld med allt spännande som det innebär! 

Program

När: Lördag 30 november.
Tid: Kl. 11-14
Var: Lödöse museum
Hur: Gratis, ingen föranmälan.

Om Byalaget – Ale Vikingagård

Ett vikingahus
Fotograf: Sven Rosborn, CC BY 3.0

Ale Vikingagård ägs av Ale Kommun men drivs sedan 2016 av Byalaget. Det är en intresseförening som har som mål att bevara vikingagården, sprida kunskap om vikingatiden samt ge allmänheten ett vackert och intressant resmål. Verksamheten är centrerad runt det mäktiga hövdingahuset i Ale, byggt enligt historisk förlaga och med traditionella tekniker. Som aktiv medlem i Byalaget får du möjlighet att följa med på resor, göra museibesök, delta i hantverkskurser, trevliga gillen, med mera.

Byalaget är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden som välkomnar alla som har intresse för vår historia!

Läs mer om Byalaget - Ale Vikingagård på deras hemsida genom att klicka här.

Kontakt och information

Programansvarig: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2019-11-29 09:32