Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hantverksdille med Byalaget från Ale Vikingagård

ale vikingagård

Lördag 28 mars kan man träffa vikingarna från Byalaget Ale Vikingagård! Kom och se vad de tillverkar, och hör dem berätta om sitt hantverk.

Kläm, känn och fråga!

Lödöse museum är väldigt glada över att få besök av dessa entusiaster i Byalaget från Ale Vikingagård. Kom och se när de hantverkar hos oss på Lödöse. Vilket hantverk som görs beror på vilka i Byalaget som kommer, men framför allt är det sömnadsrelaterade hantverk.

I vanliga fall håller de till i Vikingahuset i Ale, men nu under vintern är det lite mörkt och kallt - då är vi mer än glada att erbjuda ljus, värme och nyfikna besökare! Kanske är du nyfiken på att leva vikingaliv du med? Passa på att ställa frågor och kanske ta ditt första steg in i återskapandets värld med allt spännande som det innebär!

Om Byalaget – Ale Vikingagård

Ale Vikingagård ägs av Ale Kommun men drivs sedan 2016 av Byalaget. Det är en intresseförening som har som mål att bevara vikingagården, sprida kunskap om vikingatiden samt ge allmänheten ett vackert och intressant resmål. Verksamheten är centrerad runt det vackra hövdingahuset i Ale, byggt enligt historisk förlaga och med traditionella tekniker. Som aktiv medlem i Byalaget får du möjlighet att följa med på resor, göra museibesök, delta i hantverkskurser, trevliga gillen, med mera.

Byalaget är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden som välkomnar alla som har intresse för vår historia!
Läs mer om Byalaget och Ale vikingagård genom att klicka här.

När: Lördag 28 mars kl. 11-14
Var: Lödöse museum
Hur: Gratis, ingen föranmälan.

Kontakt och information

Programansvarig: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2020-02-05 10:19