Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Julmarknad och Jul i byn

Julgranspynt i form av snöflinga och en vit julgranskula

Välkomna på julmarknad lördag 4 december kl. 11-14 på Lödöse museum. Kom och känn julstämningen bland hantverkare, spelemän och medeltida julgranspyssel på museet. Det blir en härlig dag med Jul i Byn i hela Lödöse där föreningar, företag, församlingshemmet och museet håller öppet för alla som vill uppleva julstämning.

Det är den tiden på året igen när man kan strosa runt bland glöggdoft, ullhantverk och tomtar i alla möjliga former. Kanske hittar du den där speciella julklappen just här? Ta en paus över en god fika i cafét och passa på att se museets nya utställning Medeltida liv.

Hjälp till att klä granen

Museets pedagoger tillverkar medeltida julgranspynt och behöver er hjälp! Kom och pyssla och klä granen med valnötter, pappersblommor och annat smått och gott! Kanske vill du ta med dig nåt hem och hänga i din egen gran?

Julmarknaden arrangeras tillsammans med Föreningen för slöjd och konsthantverk kring älven och är en del av Jul i Byn.

Jul i Byn

När ni känner er färdiga med museet så kan ni gå vidare till torget i Lödöse. Där finns närproducerad mat, hantverk och levande musik. Det blir även ponnyridning och Skinkpromenad kl. 11-13.

Och det viktigaste av allt - Tomten har lovat att vara på plats i sin släde där han tar emot barnens önskelistor.

Varmt välkomna!

Vad och var: Julmarknad och julgranspyssel på Lödöse museum. Jul i byn på torget i Lödöse.
Hur: Gratis och supermysigt.

Senast uppdaterad: 2021-11-10 13:52