Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Cirkus Gaston och Caligari!

Två clowner med mustach, skägg , mössa och hatt står framför ett rött draperi

Välkommen till Cirkus Gaston och Caligari söndag 19 december kl. 13. Var redo för en clowninspirerad cirkusföreställning som lockar till glada skratt och vilda applåder.

Gaston vill framföra sin fantastiska cirkusföreställning och försöker förmå den smått motvillige Caligari att vara med. Jonglering, trolleri och balanskonster blandas med humor och musik där alla bjuds in att delta utan att behöva komma upp på scen. Genom att samarbeta så lyckas Gaston och Caligari med ett konststycke som blir mer fantastiskt än vad de själva hade kunnat ana.

Kända från TV 

Caligari är just nu högaktuell i SVTs nya programserie ”Vem kan vad”, Gaston är känd som finalist i ”Talang Sverige”. Tillsammans blev Gaston och Caligari populära genom sin TV-serie ”Mysteria” på SVT-Barnkanalen.

Tillgänglighet

Föreställningen är väldigt visuell, och är enkel att ta till sig, vilket även gör den tillgänglig för personer med nedsatt kognitiv förmåga. Föreställningen passar väl till teckentolkning (man får ta med sig egen teckentolk vid behov, museet och cirkusen står ej för detta). Vid behov finns möjlighet till att verbalisera föreställningen.

Hör av er om det finns behov av något ovan så Gaston och Caligari får veta i god tid!

När: Söndag 19 december kl. 13
Var: Hörsalen på Lödöse museum
Hur: Gratis, föranmälan krävs.
Anmäl till lodosemuseum@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-11-10 13:55