Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

INSTÄLLT: Föredrag: Eufemiavisorna

Medeltida kärlekspar

Stödföreningen för Lödöse museum och Lödöse museum ställer in Bo Ralphs föredrag om Eufemiavisorna som underhållningslitteratur den 25 april kl. 14. Anledningen är konsekvenser av smittoläget för coronaviruset och covid-19. Arrangemanget kommer att ske längre fram. Vi återkommer med mer information.

Att roa sig kungligt under medeltiden – Eufemiavisorna som underhållningslitteratur

Med anledning av Svenska Akademiens nyutgåva berättar Bo Ralph om "Eufemiavisorna" i ett litterärt intressant sammanhang och spännande historiskt perspektiv. Bo är språkforskare och ledamot av Svenska Akademien.

Sångkören "Vivantes voces" medverkar med sin medeltidsrepertoar och sprider en medeltida atmosfär.

Om Eufemiavisorna

Eufemiavisorna är samlingsnamnet på Sveriges tre första skönlitterara verk, riddarromanerna Flores och Blanzeflor, Hertig Fredrik av Normandie och Ivan lejonriddaren. Det genomgående temat är en riddare, som genom att utsätta sig för farliga äventyr och svåra prövningar till sist lyckas vinna sin älskade – allt inom ramen för en medeltida sagovärld med jättar, dvärgar och magiska ringar. Eufemiavisorna översattes till svenska i början av 1300-talet.

Arrangör: Stödföreningen för Lödöse museum i samarbete med Lödöse museum

Kontakt och information

Programansvarig: Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Tfn: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2020-04-06 10:09