Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Föreställning: Sigrid och draken

En kvinna i vikingatida kläder står mot en bakgrund av höga berg och en drake

Lördagen 7 oktober kl. 13

Lördagen 7 oktober kl. 13 kommer Anna Rynefors tillbaka till oss på Lödöse museum och gör föreställningen Sigrid och draken.

I föreställningen träffar vi Sigrid och draken, men även Sigrids farfar och hennes häst Grane, fåglar som sjunger och smeden som smider svärdet som ska bekämpa draken. Vi lär oss att man kan göra nästan vad som helst om man bara vågar försöka och att man ALDRIG ska väcka en drake som sover!

Den odödliga berättelsen som ursprungligen handlar om Sigurd Fafnesbane har berättats i över 1000 år och lever kvar med oförminskad kraft idag i böcker och filmer som Sagan om Ringen, Harry Potter och Game of Thrones. Sagan är ett fantastiskt verktyg för språkutveckling och känslomässig utveckling. I föreställningen får barnen interagera, rytmisera och driva handlingen framåt, sjunga tillsammans med spännande musikinstrument, räkna, rimma och prata om färger, men störst fokus ligger på att klara av känslor som rädsla och mod.

Källa: Sigrid och Draken med Anna Rynefors

När: lördagen 7 oktober kl. 13

Var: Lödöse museum, hörsalen

Hur: gratis, föranmälan krävs till ida.hilmer@vgregion.se, ange antal besökare i mailet (vuxna och barn)

Rekommenderad ålder: 3-10 år

Kontakt

Programansvarig

Ida Hilmér
E-post: ida.hilmer@vgregion.se
Telefon: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2023-09-26 09:08