Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Heliga Birgitta med Dick Harrison

Porträtt av en man i kostym och svartbågade glasögon

Torsdag 5 oktober kl. 18

Dick Harrison återvänder till Lödöse museum och bjuder på ett föredrag om en av den svenska medeltidens mest kända kvinnor: Heliga Birgitta.

 

Det är få medeltidssvenskar vi vet så mycket om som Heliga Birgitta. Hon var en kvinna som levde ett ovanligt liv i många anseenden och tack vare att hon lät nedteckna så mycket, däribland sina uppenbarelser. Om denna fascinerande kvinna har professor Dick Harrison skrivit en bok. Nu kommer han till Lödöse museum och föreläser om henne. Vem var denna mytomspunna kvinna och vilka var hennes kopplingar till Lödöse? Detta är några av de frågor han kommer besvara.

Efter föredraget kommer Dick även finnas tillgänglig för boksignering. Museets butik har ett stort urval av Dicks böcker, för de som vill köpa en på plats.

När: torsdagen 5 oktober kl. 18

Var: Lödöse museum, hörsalen

Hur: Du anmäler till föredraget dig genom din betalning. Detta gör du genom att swisha summan för biljetterna till Lödöse museums stödförening på nummer 0708-999830, Torgny Söderlund och märka swishen med ditt namn och antalet deltagare du vill köpa biljetter till.

Pris

130 kr/biljett för medlemmar i Lödöse museums stödförening

180 kr/biljett för ickemedlemmar

Vill du bli medlem i museets stödförening?

Ett årsmedlemskap kostar 150 kr och med dessa pengar är du med och bidrar till museets verksamhet. Stödföreningen bidrar inte bara till museets programverksamhet utan också till vår levande utställning örtagården.

 

Kontakt

Programansvarig

Ida Hilmér
E-post: ida.hilmer@vgregion.se
Telefon: 0761-389603

Senast uppdaterad: 2023-09-08 09:14