Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Spökvandringar

En närbild på en kvinna i medeltidskläder och spöksminkning

Onsdagen 1 november kl. 17 & 18

Drottningen har blivit mördad! Nu spökar hennes gengångare på Lödöse museum. För att hon ska få ro i sin grav måste vi hitta den skyldiga. Vem är det- kammarpigan, munken Nikolaus eller kanske riddare Bengt? Vi måste leta ledtrådar i det medeltida Lödöse. Men i mörkret gömmer sig farligheter som gastar, spetälska och pestsjuka. Välkomna att vandra genom ett nedsläckt Lödöse museum med en medeltida vägvisare, på jakt efter sanningen!

Lödöse museum återupptar en gammal höstlovsfavorit. Vi bjuder in till en klassisk spökvandring som i år är upplagd som en mordgåta. Tillsammans med en ledsagare vandrar vi igenom museibyggnaden och försöker lösa mordgåtan. 

När: onsdagen 1 november kl. 17:00-17:30 och 18:00-18:30.

Var: Lödöse museum, vi möts i receptionen.

Hur: gratis men föranmälan krävs. Max 15 deltagare/tillfälle. Maila din anmälan till marie.schmidt@vgregion.se.

Åldersgräns: 8 år. Endast barn får gå med på vandringen. Medföljande vuxna får vänta i hörsalen där vi bjuder på en enkel fika.

Vi erbjuder även en spökvandring torsdagen 2 november och en  spökvandring anpassad för barn med NPF/IF måndagen 30 oktober.

Kontakt

Programansvarig

Ida Hilmér
E-post: ida.hilmer@vgregion.se
Telefon: 0737-315401

Senast uppdaterad: 2023-10-03 11:17