Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Musik på museet: Björn Petersson Kvartett

En man i svart kläder står i en skog

Torsdag 25 maj kl 19

Björn Petersson Kvartetts musik har beskrivits som visjazz i psalmton med svidande och råa texter som petar och skrapar på precis rätt ställen.

I april förra året släppte Björn Petersson Kvartett sitt andra album FÖRLUST & RÄDSLA som är en melankoliskt grubblande visjazz-skiva. Texterna är inspirerade av verkligheten och berör på ett naket och ärligt sätt vid de tankar och känslor som kan uppstå efter en förlust eller vid rädslan för en.

Musiken strävar efter det enkla, tysta, tydliga och långsamma med inspiration från genrerna visa, jazz och psalmer. Melodierna har ett vemodstrånande skimmer över sig som stannar hos lyssnaren.

Björn Petersson - Kontrabas
Agnes Åhlund - Sång
Christian Berg - Piano
Karin Wiberg - Violin
Anton Jonsson - Trummor

När: Torsdag 25 maj kl. 19
Var: Museicafet, övre plan
Hur: Föranmälan till Studieförbundet Vuxenskolan

Kostnad: 100 kr. Betalas på plats med swish. Medlemmar i Stödföreningen för Lödöse museum betalar endast 50 kr✨


✨ Varför bli medlem i Stödföreningen för Lödöse museum? ✨
✔  Förutom förmånliga priser på föredrag och musikkvällar så får du alltid 10% rabatt i museets butik och café (undantaget böcker och glass).

✔ Som medlem är du med och stödjer museets verksamhet. Stödföreningens främsta funktion är att bidra till museets publika funktion, ofta i form av ekonomiska bidrag som helt består av medlemsavgifter.
✔ Till exempel skulle museets Örtagård inte ha funnits om det inte vore för Stödföreningens ekonomiska bidrag, då Örtagården legat utanför museets budget sedan dess tillkomst för 25 år sedan. Läs mer om Örtagården här: https://www.lodosemuseum.se/ortagarden 
✔ Ett medlemsskap kostar 150 kr/kalenderår.
✔ Vill du bli medlem redan nu så swishar du 150 kr till 0708-999 830 (Torgny Söderlund, vice ordförande Stödföreningen för Lödöse museum). Skriv "medlem" och din mailadress.
 

Konserten är ett samarbete mellan Lilla Edets kommun, Lödöse Museum, Stödföreningen för Lödöse museum och SV Väst.

Välkommen!

 

Kontakt

Programansvarig

Liselotte Öhrling
E-post: liselotte.ohrling@vgregion.se
Telelfon: 0761-389603
(Ledig fredagar)

 

Senast uppdaterad: 2023-03-23 09:13