Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

På egen hand

Lödöse museum har fri entré året om, och om du vill kan du möta medeltiden hos oss på egen hand. Välkommen att botanisera bland våra utställningar, ta en fika i vårt café eller varför inte besöka vårt bibliotek.

Museiverkstan

Välkommen att utforska vår museiverkstad. Här kan man prova medeltida kläder eller sitta ner för att rita och måla. Man kan leka med klossar, pussla eller läsa böcker i bokhörnan med all sorts litteratur med medeltida tema. Här finns också ett litet medeltida hus och en båt med trätunnor och rep att leka i. 

Sensoriska rummet

Det sensoriska rummet är en kombination av sinnesrum, museiverkstad och bibliotek, Har en person i din närhet svårt gå på bibliotek eller museum på grund av en oanpassad miljö och kommunikation? Välkomna att uppleva kultur på ett annat sätt!
Klicka här för att ladda ner handledning

Våra utställningar, café och butik

Hos oss kan du göra dig en heldag om du så önskar. Strosa runt i våra utställningar och ta dig en fikapaus när du känner att det är dags. Vårt café erbjuder mackor och enklare lunch. Det går också bra att ta med sig egen matsäck, men fråga gärna personalen om var ni kan sätta er med den.

 

Kanske finns det något i vår butik som faller dig i smaken - här hittar du bland annat böcker, smycken, hantverk, glas och kvalitativa leksaker. Både café och butik har en strävan att erbjuda så många ekologiskt och rättvisemärkta varor som möjligt.

Butiken och cafét har samma öppettider som museet. 

Örtagården och öppna ytor 


Utanför museiverkstan ligger Örtagården, som sommartid är en rofylld plats fylld av grönska och harmoni. Ta en runda och se vad man kunde hitta för växter i de medeltida örtagårdarna, och vad de kunde användas till. Bortanför Örtagården finns en stor gräsplan med en grillplats om man vill ta med något att grilla. Man kan även få låna styltor och andra uteleksaker, fråga efter dessa i receptionen. Intill museets uteservering finns dessutom en sandlåda med sandleksaker för de mindre barnen.

Biblioteket


Sedan 2011 har Lilla Edets bibliotek en filial hos oss i Lödöse. Du hittar biblioteket tillsammans med museiverkstaden på bottenplan. Här kan du slå dig ner vid någon av sittplatserna och bläddra i böcker eller låna bibliotekets dator. 

Biblioteket är tillgängligt (enbart självservice) under Lödöse museums öppettider, och är bemannat:
Tisdag 9-16
Torsdag 9-19
Fredag 11-16

Observera att särskilda öppettider råder under sommaren. Du hittar sommartiderna om du klickar här.

Klicka här för att komma till Lilla Edets biblioteks hemsida

Senast uppdaterad: 2019-01-23 13:26