Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

På egen hand

Den här sidan är arkiverad och inte aktuell för tillfället. Vid frågor ring 010-4414381.

Lödöse museum har fri entré året om, och om du vill kan du möta medeltiden hos oss på egen hand. Välkommen att botanisera bland våra utställningar, ta en fika i vårt café eller varför inte besöka vårt bibliotek.

Vi kommer i år att påbörja byggnationen av en ny basutställning om det medeltida livet i Lödöse. Den nya utställningen kommer att öppna under våren 2021. 

Museet är öppet under byggtiden, men enskilda utrymmen kommer att vara stängda för publik under vissa perioder. 
Förändringen i museet innebär också att:

• 2/9 - 27/9 stänger vi vår utställning "Det medeltida Lödöse" för att låta den återuppstå i ett mindre format under tiden som vi bygger vår nya basutställning. Café, butik, Örtagård och Varvsutställning är tillgängliga som vanligt 2/9-27/9 och givetvis även efter att den mindre utställningen öppnat. Det går bra att boka visningar i höst. Vår nya basutställning invigs årsskiftet 2020/2021.

Vi är medvetna om att ombyggnationerna kommer att innebära en del begränsningar och olägenheter för er besökare. Vi beklagar det – men hoppas på överseende för att kunna bjuda på en ännu bättre upplevelse när den nya basutställningen är klar.

Under tiden är ni alltid välkomna till vår butik/kafé, våra program och andra aktiviteter som pågår precis som vanligt.

Sensoriska rummet

Det sensoriska rummet är en kombination av sinnesrum, museiverkstad och bibliotek, Har en person i din närhet svårt gå på bibliotek eller museum på grund av en oanpassad miljö och kommunikation? Välkomna att uppleva kultur på ett annat sätt!
Klicka här för att ladda ner handledning

Våra utställningar, café och butik

Hos oss kan du göra dig en heldag om du så önskar. Strosa runt i våra utställningar och ta dig en fikapaus när du känner att det är dags. Vårt café erbjuder mackor och enklare lunch. Det går också bra att ta med sig egen matsäck, men fråga gärna personalen om var ni kan sätta er med den.

 

Kanske finns det något i vår butik som faller dig i smaken - här hittar du bland annat böcker, smycken, hantverk, glas och kvalitativa leksaker. Både café och butik har en strävan att erbjuda så många ekologiskt och rättvisemärkta varor som möjligt.

Butiken och cafét har samma öppettider som museet. 

Örtagården och öppna ytor 


Utanför museiverkstan ligger Örtagården, som sommartid är en rofylld plats fylld av grönska och harmoni. Ta en runda och se vad man kunde hitta för växter i de medeltida örtagårdarna, och vad de kunde användas till. Bortanför Örtagården finns en stor gräsplan med en grillplats om man vill ta med något att grilla. Man kan även få låna styltor och andra uteleksaker, fråga efter dessa i receptionen. Intill museets uteservering finns dessutom en sandlåda med sandleksaker för de mindre barnen.

Biblioteket

Sedan 2011 har Lilla Edets bibliotek en filial hos oss i Lödöse. Du hittar biblioteket i anslutning till receptionen på bottenplan. Här kan du slå dig ner vid någon av sittplatserna och bläddra i böcker eller låna bibliotekets dator. 
Klicka här för att komma till Lilla Edets biblioteks hemsida
Senast uppdaterad: 2017-01-10 13:36