Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lödöse museum

UPPTÄCK LÖDÖSE - FRÅN DET VARDAGLIGA TILL DET STORSLAGNA

Välkommen till platsen för en av Sveriges första och största medeltida städer! Genom utställningar och aktiviteter gör vi historien levande och tillgänglig för både vuxna och barn. Vår förhoppning är att alla känner sig välkomna att ta klivet in i den medeltida historien tillsammans med oss.

Aktuellt

Berättelser från det medeltida Lödöse

Fantastiska föremål

ÖPPETTIDER & INFORMATION

Våra öppettider är;

Måndag stängt 
Tisdag - söndag kl. 11-16

Klicka här för avvikande öppettider.

Klicka här för bibliotekets öppettider.

Hitta hit >>

Tillgänglighet >>

Vi har fri entré.

Mycket av vår verksamhet sker i samarbete med Stödföreningen för Lödöse museum, Lilla Edets kommun och bibliotek och Medborgarskolan.

bild-172314202853092_2259338884150603
Örtagården vid Lödöse museum idag 🌿 Trevlig helg :)
Bild från Instagram
På grund av härligt sommarväder kunde vi inte hålla oss undan från undersökningsplatsen i Lödöse. Detta resulterade i att ett fint trälagt golv börjat titta fram i ett av rummen på platsen. De brända plankorna vittnar om en stor brand som är synlig över hela undersökningsytan. I samma rum har hittills en hel del järnslagg hittats samt föremål såsom ett bryne, en sländtrissa och eventuellt två fingerborgar. #lödöse #arkeologi #medeltid #forskning #medieval #archaeology