På egen hand

Många skolklasser som kommer hit vill göra en heldag av sitt besök. Efter bokad visning så kan man roa sig på egen hand i museet. Läraren har dock ansvar för sina elever under hela besöket.

MUSEIVERKSTAN

I museiverkstan håller vi till när vi har hantverk. När vi inte har skolbesök finns det aktiviteter man kan prova på egen hand. 
Vanligtvis erbjuder vi:

  • Medeltida kläder att prova
  • Olika pyssel, rita och måla
  • Ett inrett medeltidshus
  • Bokhörna med litteratur och fakta
  • Klossar och pussel för mindre barn

Nedladdningsbart material

Den stora drakfejden är ett häfte med en saga om Lödöse och medeltida pyssel. Häftet är utformat av barn tillsammans med museets pedagog. Sagan tar oss med på en resa med två nutida barn tillbaka till det medeltida Lödöse . Flera av föremålen som finns i utställningen tas upp på ett lekfullt sätt i berättelsen. Häftet kan användas både som förberedelse före besök och att arbeta med efter besöket.

Ladda ner Den stora drakfejden genom att klicka här.

Drakjakt

I Lödöse har man hittat en svärdsskida med ett mönster av drakar. Klasser som besöker museet kan boka drakjakt där man letar efter drakar och löser en gåta. Denna aktivitet förutsätter att man har laddat ner och arbetat med häftet Den stora drakfejden innan besöket. Kan inte genomföras om annan grupp är i utställningen. Utan avgift.

UTELEKAR OCH GRILLNING

Bakom museet finns en vacker örtagård och en härlig gräsmatta som väl anpassar sig för utomhusaktiviteter. Grillplats finns. Museet lånar ut uteleksaker för medeltida lekar och spel. Ett alternativ då man är flera klasser som delar buss. Utan avgift.

Utställningar

Förutom vår basutställning Det medeltida Lödöse kan man även titta på våra andra utställningar; Pilgrim², Mellan älv och hav och Örtagården. Läs mer om våra utställningar här.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:27