Påsklov

Medeltida spel

Tisdag-söndag 3-8 april kl. 11-15

Spela spel på museet under påsklovet!

Tisdag-söndag, 3-8 april, kommer det mellan kl. 11-15 spelas en mängd olika spel för alla åldrar här på museet. Kom hit och spela både gamla och nya klassiker helt gratis! Det kommer också hållas dagliga visningar kl 11.00 i basutställningen där vi får titta på spelpjäser och spelbräden från det medeltida Lödöse.

Gör ett eget kvarnspel eller en spelplan 

Prova att göra ditt eget kvarnspel eller en spelplan som passar utmärkt till figurspel såsom Warhammer Age of Sigmar (lägre materialkostnad tillkommer i det senare fallet). Pedagoger finns på plats för att lära ut spelen och det finns något för alla. Vad sägs om att prova det vikingatida Hnefatafl som påminner om schack? Eller andra fornnordiska spel som Kvarn och Räv? För den som är nyfiken på medeltida äventyr i Lödöse kommer våra pedagoger även spelleda rollspel. Flera av spelen kommer ha historiska teman och följande spel finns att spela:

Brädspel: Kvarnspel, Schack, Hnefatafl, Carcassonne, Settlers från Catan, Rävspel, Citadels, Tsuro, Stratego, Den försvunna diamanten, kinaschack, Fia med knuff, Yatzy samt Barn-Yatzy, Min bondgård, Ormar och stegar, Knattespel, Samla knattarna, plockepinn, Schack, Mastermind

Frågespel: Den svenska myllan, MIG, Trivial Pursuit

Kortspel: Kille, Fungi, Skipbo Figurspel: Warhammer Age of Sigmar

Rollspel: Historiska äventyr i Göteborg (när vi spelar handlar det om medeltida Lödöse istället). Drakar och demoner.

 

Senast uppdaterad: 2018-04-19 10:15